bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Fülöp Tímea --

felhasználói adatlapja

Fülöp Tímea által feltöltött cikkek:

Én pusztán egy festőművész vagyok
Én pusztán egy festőművész vagyok
Interjú Merényi Dáviddal
Merényi Dávid téma után kutatva járja ugyanúgy a vidéki és a fővárosi utcákat, és emlékeztetőnek szánt fotóiból lassan nagyívű dokumentáció kerekedik. Festményein mégis egy vidámabb, színesebb Budapest vagy Berlin köszön vissza, egy párhuzamos valóság, ahol a festészeti felületkezelés szabályai felülírják a szigorú realizmust. Ha feltekerjük a hangerőt az endorfinokon és belefeledkezünk a technikai részletekbe, akár ilyennek is láthatjuk a közösségi tereinket.
A rekonstrukció kritikai aktusa
A rekonstrukció kritikai aktusa
Interjú Filip Rybkowskival
Filip Rybkowski egyszerre festő és a krakkói Piana Gallery egyik vezetője, gondolkodását mégis leginkább a térrel, vagy akár egyenesen az élettérrel való játék határozza meg, ami munkáiban szobrászi attitűdöt eredményez. Az építészet az emlékezés és az emlékeztetés eszközeként működik a fragmentációt vizsgáló alkotásaiban, így pszeudorekonstrukciói és -restaurációi a hitelességet egészen tág kontextusban vizsgálják. A valódi kérdés nem az eredetiségre irányul, hanem arra, hogy a külső beavatkozás által fenntartott történeti kontinuitás milyen érdekeket szolgálhat.
Modern kórház, modern halál
Modern kórház, modern halál
Interjú Monika Karczmarczykkal
Monika Karczmarczyk 2020 óta a krakkói Pedagógiai Egyetem Művészeti Karának PhD-hallgatója. 2017-ben a varsói Képzőművészeti Akadémia Mirosław Bałka által vezetett Spacial Activites Stúdiójában szerzett diplomát. Jelenleg Berlinben él és dolgozik, 2022-ben a budapesti AQB rezidense volt.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés