bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Nikolett Fantoly --

felhasználói adatlapja

Nikolett Fantoly által feltöltött cikkek:

Amikor piros hó esik
Amikor piros hó esik
Üvegcipő a Vígszínházban
Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátéka több szálon is a Vígszínházhoz köthető: több mint száz éve itt volt az ősbemutató, és most ide is tér vissza. Sokunkban él emlék Az üvegcipő valamelyik előadásáról. Akkor is, ha csak felvételről láthattuk a hatvanas években készült emblematikus előadást, melyben Domján Edit elragadó Irmát alakított, Agárdy Gábor pedig ellenállhatatlan volt Sipos szerepében. Jelen feldolgozás másképp különleges: a Mohácsi testvérek átiratában született.
Tényleg éljünk a mának?
Tényleg éljünk a mának?
Holt költők társasága az Átriumban
Az Átriumban bemutatott Holt költők társasága című Tom Schulman dráma az ifjúkori útkeresésről, a tekintélyelvű oktatási és szülői modell megkérdőjelezéséről szól, de legfőképpen arról, hogy mi magunk alkotjuk az életünket, és ha elég jól csináljuk, akkor az életünk lehet műalkotás.
Kérnénk még repetát
Kérnénk még repetát
Interjú Grecsó Krisztiánnal
Grecsó Krisztián a kortárs magyar irodalom meghatározó alakja. Sokszínű történetmesélő. Énekel, zenél, önálló estje van. Alanyi író és közéleti szereplő. Radikális őszinteségére oda kell figyelni. A pilisvörösvári könyvtár közelében egy kerthelyiségben ülünk le, és kezdünk el beszélgetni. Ami elsőre szembetűnik, az a jelenléte és a figyelme. Ahogy képes egy pillanat alatt belemélyedni egy beszélgetésbe. Mindezt teszi a lehető legtermészetesebben, bizalommal felém, akit két perce ismert meg, és bizalommal a világ felé, hogy érdemes őszintén beszélni, illetve csak úgy érdemes. In medias res benne vagyunk a sűrűjében, és közben elbűvöl az a könnyedség, életigenlés, derű, ahogy még a nehéz helyzetekben is képes rátekinteni a világra.
Összefonódva
Összefonódva
A Grecsó fivérek estje
Összművészeti alkotással találkozunk a Várkert Irodalom rendezésében bemutatott Többet magunkról című előadáson, mely a Grecsó fivérek önálló estje. Az est hangvétele nagyon személyes. A családtörténetek és önvallomások mellett kirajzolódik a két testvér közti összetartozás. Az összetartozás a közösen megélt családi múlton, transzgenerációs mintákon túl cinkossággal, jó adag humorral és iróniával társul. 
Színész a mátrixban
Színész a mátrixban
Miklós Marcell előadása a Jurányiban
„Őszintén beszélek magamról. Ez nem könnyű. Mániás depresszióról, mátrix-betegségről és arról, hogy milyen egy színész élete.” Így szól Miklós Marcell Neo című előadásának ajánlója, melyet így a nyár közepén mintegy visszatekintve a színházi évadra – most felidézünk.
Hagyjuk már a színházat!?
Hagyjuk már a színházat!?
Csehov Cseresznyéskertje a Katonában
A Katona József Színház eredetileg Wagner Az istenek alkonya című művét állította volna színpadra Tarnóczi Jakab rendezésében, ez azonban anyagi források hiányában meghiúsult. Kényszerhelyzet szülte Tarnóczi Cseresznyéskert rendezését. Ez azonban még lehet isteni szerencse. 
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés