bezár
 

Felhasználói adatlap

-- djurmano --

felhasználói adatlapja

djurmano által feltöltött cikkek:

Topmodell a kamera túloldalán
Mi történik, ha egy francia topmodell 26 éves korában úgy dönt, hogy átáll a kamera másik oldalára? Ráadásul olyan sztárokat kezd fotózni, mint Angelina Jolie, Monica Bellucci, Madonna, Eva Herzigová? Ráadásul művészi igénnyel és tabuk nélkül, olyan intimitásban, amilyen közel csak nő kerülhet nőhöz?
Az V. Kerületi Önkormányzat kiköltözteti a Képíró utcai LABORt
Az V. kerületi Önkormányzat döntése értelmében 2008. június 30-án véglegesen ki kell költöznie a Képíró utca 6. szám alóli helyiségből az ott 1994 óta működő egykori Stúdió Galériának, amit 2007 szeptembere óta Labor néven közösen működtet a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány, a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület és a Magyar Képzőművészeti Egyetem.
Art&design
Régi adósságot szeretnénk most törleszteni: a képzőművészeti rovat két legolvasottabb cikke egy hajforradalmárról illetve egy divattervezőről szól, legutóbb pedig egy könyvismertetőt töltöttünk fel 100 év magyar plakátművészetéről . Közben pedig érkeznek a szerkesztőségbe a levelek: miért is nincs iparművészeti rovatunk...
Horváth Tibor körkérdése: Derkovits-ösztöndíjasként elfogadnád-e a Kogart Gyűjtemény vásárlási szándékát?
Horváth Tibor idén kapta meg a Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíjat. Körkérdése, amelyet az exindexen jelentetett meg, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és Hiller István oktatási és kulturális miniszter által nemrég kötött szerződésre reagál.
A FKSE is tiltakozik Hiller Istvánnál
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium március 11-én jelentette be, hogy három éven keresztül 50 millió forintig hajlandó támogatni Kovács Gábor milliárdos üzletember magángyűjteményét. Ez azt jelenti, hogy egy magángaléria jó eséllyel közel kétszer akkora állami támogatáshoz jut, ha kortárs műveket akar vásárolni, mint a teljes hazai közgyűjteményi szféra együttvéve.
A műgyűjtés dicsérete - könyvbemutató
A kötetet 2008. április 5-én délelőtt 11 órakor mutatja be a 2B Galériában Radnóti Sándor esztéta.
Új beszélgetéssorozat a Ludwig Múzeumban
A Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum Könyvtárában új beszélgetés-sorozat indul, melynek résztvevői művészek és művészetelmélettel foglalkozó szakemberek. A beszélgetések alapját általuk fontosnak tartott szövegek képezik, melyek aktuális művészetelméleti kérdéseket vetnek fel.
TRUE NORTH: A hó minimálra sarkall
Berlinben tavaszodik. Ezt egyrészt onnan tudjuk, hogy a felelőtlenül bomló aranyeső kezdi jótékonyan eltakarni a szoc vagy nem szoc, de mindenképp végtelenül ronda betontömböket, másrészt onnan, hogy a török taxisok egyre kedélyesebben füttyögetnek az egyetemista lányok után. Ha a Deutsche Guggenheim kiállítása még legalább egy hónapig nyitva tart, a kimelegedett turisták hűsölni járnak majd a hóborította képek közé, ahol nemcsak az elégikus hangulatú, meditatív művek, de a jól csengő trademark is enyhülést jelenthet számukra... Ismerjük a bédekkerből, olvastuk a művészeti magazinokban: itt megbízható, magas színvonalú vizuális kultúrát fogunk fogyasztani. És tényleg.
Vadak és művek
Alice in Wonderland. Ilyen érzés volt közép-kelet-európai művészként Londonba csöppenni egy szép októberi hétvégén. Nem voltam járatos a műkereskedelem világában, és senki sem készített fel a kulturális sokkra, amely ott ért.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés