bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Horváth Györgyi --

felhasználói adatlapja

Horváth Györgyi által feltöltött cikkek:

Férfi irodalom - női irodalom
Esszé a férfiasságról, a változó férfiszerepekről
... valamint ezeknek a szerepeknek a százféleképp megélhető módjairól, a szocialista és poszt-szocialista maszkulinitások sajátosságairól, a férfinormától való eltérésekről (és a hozzájuk való igazodásról), a tudatos és tudattalan belső konfliktusok megéléséről. Amiről nem szokás gondolkodni - egy téma, amely hiányzik a magyar közbeszédből, és az irodalom magyar értelmezői nyelveiből is.
A másik élet
Melania Mazzucco: Vita, Európa, Budapest, 2007. 642 oldal, 3000,- Ft
Mazzucco kezet foghatna Esterházyval: ahogy a Harmonia Caelestis a tényszerű és a fiktív mezsgyéjén lavírozott, amikor az Esterházy-család történetét, a hozzá kapcsolódó legendákat, adomákat és apokrif történeteket megírta; úgy a Vita a Róma és Nápoly közt félúton található Tufo di Minturnóból elszármazott szegényparaszt Mazzucco-család tengerentúlra vezető és gyakran a legendák ködébe vesző történetét meséli el.
A jófiú
Ljudmila Ulickaja: Odaadó hívetek, Surik, Magvető, Budapest, 2007. 2890,- HUF
Izgalmas, eredeti figurák, zűrös családi kapcsolatok, és egy tehetséges, fiatal élet, ahogy saját maga elől is rejtve, szép lassan elkallódik – valójában ezek a Surik kulcsmotívumai.
Kelet-nyugati görbe tükör
Marina Lewycka: Rövid traktortörténet ukránul, Budapest: Geopen, 2007. 358 oldal, 2690,- Ft
Valentina a kelet-európai nőideál megtestesítője, úgy, ahogy az egy groteszk, nyugati tükör torzításában látszik: egyszerre buja és ízléstelen, az a nő, aki túltengő idomait gátlástalanul közszemlére bocsátja, lábkörmeit rikító vörösre festi, haja hidrogénezett, proli cuccokat hord (farmer miniszoknya ujjatlan, testre feszülő lycrapólóval!), zabolátlan szexualitását pedig lehetetlen kordában tartani...
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés