bezár
 

Felhasználói adatlap

-- barta andrás --

felhasználói adatlapja

barta andrás által feltöltött cikkek:

Megérkezés és elfogadás
Valahai íróként nem szoktam szépirodalmat olvasni, sőt filmet is egyre ritkábban nézek. Nehezen tudok azzal a gesztussal mit kezdeni, hogy valaki más mutatni akar nekem valamit, amit nagy műgonddal, hónapok, évek munkájával rakott össze. Meditációtanárként az a dolgom, hogy olyan tereket hozzak létre, ahol más emberek megtapasztalhatják a tervezés- és koncepciómentesség előnyeit, s ezért eszembe se jutott, hogy ebben akár egy film is segíthet.
Jézust feltámadva látni örvendnetek nem kell de…
Az ambivalencia diszkrét bája furcsán karcolgatja a keresztény mitológiát. Hozzá nem értő zenekritikusunk hozzáértő kritikája.
Porszívó a könyvtárban és egyéb nyalánkságok
Egy film azoknak, akik műveletlenek a legmodernebb szado-mazo-technikák tekintetében, és azoknak, akik egy jó magyar filmre vágynak. Hozzá nem értő filmkritikusunk hozzáértő kritikája.
Megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért
A Magvető válogatáskötete szerényen úgy tesz, mintha a Tar Sándor novellaművészetének csak egy szűk keresztmetszetét nyújtaná át az olvasónak. A PRAE.HU kritikaírója azonban nem tesz úgy, mintha nem Tar Sándor életművét cincálgatná a novelláskötet ürügyén.
A költő háta nem tűr ellentmondást
Olyan jó, hogy most már mindig posztmodern lesz! Paródiaöszvérek legelik majd most és mindig is a bokorrímeket az ibolyák fedeléről, miközben a kultúrák horizon- és vertikális találkozásába beszüremkednek az odailletlen beszédmodorok, de mit szüremkednek?!, kérem tisztelettel, mikor már nincsenek is falak, úgy lebontottuk azokat, hogy soha nem is voltak.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés