bezár
 

Felhasználói adatlap

-- barta andrás --

felhasználói adatlapja

barta andrás által feltöltött cikkek:

Megérkezés és elfogadás
Megérkezés és elfogadás
A mindfulness és a buddhista pszichológia szemléletének kibontakozása az Érkezés című filmben
Valahai íróként nem szoktam szépirodalmat olvasni, sőt filmet is egyre ritkábban nézek. Nehezen tudok azzal a gesztussal mit kezdeni, hogy valaki más mutatni akar nekem valamit, amit nagy műgonddal, hónapok, évek munkájával rakott össze. Meditációtanárként az a dolgom, hogy olyan tereket hozzak létre, ahol más emberek megtapasztalhatják a tervezés- és koncepciómentesség előnyeit, s ezért eszembe se jutott, hogy ebben akár egy film is segíthet.
Jézust feltámadva látni örvendnetek nem kell de…
Händel, La Resurrezione (A feltámadás). Il Giardino Armonico, Giovanni Antonini. Müpa, 2010. április 2.
Az ambivalencia diszkrét bája furcsán karcolgatja a keresztény mitológiát. Hozzá nem értő zenekritikusunk hozzáértő kritikája.
Porszívó a könyvtárban és egyéb nyalánkságok
Bibliothéque Pascal. Rendezte Hajdu Szabolcs. 2010.
Egy film azoknak, akik műveletlenek a legmodernebb szado-mazo-technikák tekintetében, és azoknak, akik egy jó magyar filmre vágynak. Hozzá nem értő filmkritikusunk hozzáértő kritikája.
Megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért
Tar Sándor: Te következel, válogatta: Király Levente, Budapest, Magvető, 2008
A Magvető válogatáskötete szerényen úgy tesz, mintha a Tar Sándor novellaművészetének csak egy szűk keresztmetszetét nyújtaná át az olvasónak. A PRAE.HU kritikaírója azonban nem tesz úgy, mintha nem Tar Sándor életművét cincálgatná a novelláskötet ürügyén.
A költő háta nem tűr ellentmondást
Magvető írótükör 2009
Olyan jó, hogy most már mindig posztmodern lesz! Paródiaöszvérek legelik majd most és mindig is a bokorrímeket az ibolyák fedeléről, miközben a kultúrák horizon- és vertikális találkozásába beszüremkednek az odailletlen beszédmodorok, de mit szüremkednek?!, kérem tisztelettel, mikor már nincsenek is falak, úgy lebontottuk azokat, hogy soha nem is voltak.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés