bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Demes Réka --

felhasználói adatlapja

Demes Réka portfólióját ide kattintva éred el.

Demes Réka által feltöltött cikkek:

Támadnak a macskák!
Berg Judit: Cipelő cicák a hátizsákban
A Cipelő cicák feltartóztathatatlanul nyomulnak! A hegyek-völgyek, erdők, tavak megidézése mintha alkalmasabb lenne a felnőttben is ott bújó kisgyerek előcsalogatására, s ezáltal egy humorban gazdagabb, (át)élhetőbb (szöveg)környezet teremtésére.
Pagonyos terefere
Interjú Berg Judit gyerekkönyvíróval és Kovács Eszterrel, a Pagony Gyerekkönyvesbolt és Kiadó egyik alapítójával és tulajdonosával
Egy kiadó-szerző kapcsolat akkor működik jól, ha kölcsönös. Az sem jó, ha a kiadó diktál, és az sem, ha a szerző nem enged semmi beleszólást a könyvébe. Végül is közös érdek, hogy a könyv jó is, szép is és eladható is legyen.
Egészséges kompromisszum: Alma
Az Alma zenekar
Népszerűségükhöz minden bizonnyal erőteljesen járul hozzá ars poeticájuk, miszerint „az a jó gyerekkoncert, ahol a szülő sem unatkozik”. Így lesz egy rendezvényből igazi családi program, ami manapság ugye rendkívül gyakran hallott, és, valljuk be, igen piacképes kifejezés.
Mindennapi tündéreink
Lassan már az is fél siker egy-egy, állítólag gyermekeknek szánt „könyvnek látszó tárggyal” történő első találkozásnál, ha nem zenél, sikít, böffent vagy mittudomén, épp hogy ki nem ugrik a gyanútlan kezekből. Berg Judit Panka és Csiribí-sorozatának minden darabja nyugton marad, nem intéz frontális támadást sem a jó ízlés, sem az őt felkapó személy ellen. Ráadásul e mesekönyvekben tündérekkel találkozhatunk.
Mert ez műanyag
Jövőre veled ugyanitt 1. - a Budaörsi Játékszín és a Bánfalvy Studio előadása
Meghatódni, amúgy „szívből igazán”, nem feltétlenül kínos, bármilyen rózsaszín tematika esete forog fenn. Sőt, kell, a hatódás kell – ha nincs hatódás, a hatás édeskevés ahhoz képest, ha van hatódás (is). A nő legyen annyira nő, amennyire férfi az a férfi, aki mellette van. De mi van akkor, ha cél nélkül keringenek egymás körül? Ha a rózsaszín szürke?
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés