bezár
 

irodalom

2018. 04. 13.
Könyvfesztivál a 21. Század Kiadónál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Könyvfesztivál a 21. Század Kiadónál A  21. Század Kiadó programja és ajánlata a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Könyvfesztiváli program

21. század – a könyvnyomtatás aranykora. A szépirodalmi és bestseller kultuszkönyvek, mint műtárgyak 
Előadó: Bárdos András kiadóvezető

Helyszín:  Millenáris (Budapest II., Kisrókus u. 16–20.), Supka Géza terem (B épület Galéria), Könyvtáros Klub

Időpont: április 20. péntek 16.00–16.30

Sok jó könyvvel, meglepetésekkel és kedvezményekkel a 21. Század Kiadó könyvfesztiváli standján: Millenáris B épület / földszint / B21

 

Új regények a KULT sorozatban

„Felvillanyoz, sokkol, bámulatba ejt! És mélyen elgondolkodtat.” - Margaret Atwood

Naomi alderman

Naomi Alderman: A hatalom

Fordította: Borbély Judit Bernadett
keménykötés védőborítóval
3990 Ft
KULT Könyvek sorozat
Megjelenés: 2018. április

A nők a világ minden táján felfedezik, hogy különös erővel rendelkeznek.  Ujjuk egyetlen érintésével képesek szörnyű fájdalmat okozni, sőt: gyilkolni is. A férfiak pedig rájönnek, hogy kicsúszott a kezükből az irányítás…
Elérkezett a Lányok Napja, de vajon hogyan fog véget érni?

A hatalom az elmúlt évek legnagyobb könyvsikereinek egyike, megjelenése óta megtalálható a legfontosabb sikerlistákon, 15 héten át szerepelt a New York Times mérvadó listáján. Már több, mit két tucat nyelvre lefordították, rendkívüli aktualitásával, melyben egy új, nők irányította jövőt vizionál, jelentős visszhangot váltott ki az irodalmi életben, a közéletben, a sajtóban és a politikában. Sorra kapja a fontos elismeréseket, a New York Times az év tíz legjobb könyve közé választotta, ahogyan Barack Obama is ajánlotta, mint az év egyik legfontosabb könyvét.

Beleolvasok!

„A hatalom egy merész, szokatlan regény, mely a gondolati sémák meghaladására sarkallja az olvasót.”- Sunday Times

„Letehetetlen, élvezetes olvasmány, ahogy az egy igazán lebilincselő könyvhöz illik.” - Stylist

„Érdekfeszítő gondolatkísérlet arról, hogy milyen lehetne ma a világ, ha az évezredek szexizmusa fordított irányt vesz. Ötletes... minden nőnek el kéne olvasnia (sőt, minden férfinak is).” - The Times

„Izgalmas, sziporkázó jövőkép, amely valósággal fölrobbantja a nemi szerepekről kialakult nézeteinket.” - New Statesman

„Az éhezők viadalának és A szolgálólány meséjének ötvözete." - Cosmopolitan

„Dermesztő. Egy irodalmi bomba." - Financial Times

„Tökéletes. Okos, ijesztő, mulatságos." - Daily Telegraph

Naomi Alderman Londonban nőtt fel, és az Oxfordi Egyetemen tanult. Eddig négy regénye jelent meg, Disobedience (magyarul: A rabbi meg a lánya, 2010), The Lessons, The Liars’ Gospel és The Power (magyarul: A hatalom, 2018) címmel. Disobedience című kötetét tíz nyelvre fordították le, és 2006-ban elnyerte érte a debütáló női írókat jutalmazó Orange-díjat.
A Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative program keretén belül Margaret Atwood mentoráltja volt.
A BBC4 rádión Tudományos Történetek címmel vezet műsort, mellette pedig a Bath Spa Egyetem kreatív írás professzora.

 

„A radikális zűrzavar egyik legnagyszerűbb írója.” - (The New York Times)

jim crace

Jim Crace: Az utolsó aratás

keménykötés védőborítóval
3990 Ft
KULT Könyvek sorozat
Megjelenés: 2018. április

IMPAC Dublin Irodalmi (2015)
Tate Black-díj (2014)
Jelölés a Man Booker-díjra (2013)
Jelölés a Goldsmith-díjra (2013)
Jelölés a Walter Scott történelmi regény díjra (2014)

Az aratás utáni nap az eldugott angol falu lakói számára a jól megérdemelt pihenés és lakomázás napja. Az eget azonban két füstfelhő csúfítja el, és az örömteli várakozást riadalom és gyanakvás váltja fel.

Az egyik füstfelhő a gazda felgyújtott pajtáját jelzi, a másik a jövevények tüzét, akik az újonnan elfogadott földtörvény értelmében azt remélik, így szerezhetnek jogot a maradásra.

A falusiak szemében a két tűz nem lehet véletlen, az erőszakos tűz erőszakos jövőt sejtet. Ráadásul egy másik idegen is érkezik a földesgazda meghívására, hogy kimérje és feltérképezze a földet. Jelenléte még a földfoglalókénál is nagyobb fenyegetést jelent.
A felgyorsult és megállíthatatlan események hatására a falu élete hét nap alatt szétesik, az aratás örömét füst és félelem keseríti meg, ártatlanok szenvednek büntetést, és beköszön a halál.

Jim Crace különös, lírai prózában ecseteli, a pásztori idill hogyan hullik szét a gazdasági fejlődés nyomása alatt. A történet időtlen és felkavaró, a gyönyörűen megidézett világ pedig jóval azután is velünk marad, hogy a könyvet letettük.

Beleolvasok!

"Crace szenvedélyes kirándulást tesz egy szinte mitikus Angliába, s ennek az eredménye egy olyan történet, amely egyszerre szól egy bizonyos helyről és az egész világról." - The Independent

"Az egyén és a közösség fizikai és érzelmi kisemmizettsége ma is ugyanolyan érvényes politikai probléma, mint a regényben bemutatott korban." - The Guardian
 
"Ebben a regényben Crace nagy kérdésekkel foglalkozik: Hogyan viselkednek az emberek, ha kiszakítják őket a mindennapi rutinból? Ha megfosztják a megnyugtató bizonyosságoktól? Milyen elfojtott erőszak törhet a felszínre?" - The New York Times

"Az utolsó aratás J. M. Coetzee legjobb művét, A barbárokra várva című regényét idézi. Crace a radikális zűrzavar egyik legnagyszerűbb megformálója, bizonytalan, kérlelhetetlen korunk tökéletes krónikása." - The New York Times Book Review

"Az utolsó aratás nagyon erős hangulatú mese egy kívülállóról, akinek az életét kivédhetetlen erők örökre megváltoztatják." - Independent on Sunday

"A regény az angol történelem egyik kevéssé bolygatott pillanatát dramatizálja: amikor a földbirtokos elkerítették és kisajátították a közös földeket, kisemmizve és elkergetve a földművelő parasztokat. Crace a rá jellemző hangulatfestéssel és pontossággal ábrázolja ezt a rég letűnt világot." - The Guardian

"Crace legcsábítóbb és lebilincselőbb regénye." - New Statesman

"Megható történet egy zárt világról és a tragikus, elkerülhetetlen összeomlás felé menetelő, egyszerű lakóiról." - Wall Street Journal

"Rettenetes, lírai szépségű könyv, semmilyen más regényhez nem hasonlítható." - Spectator

Jim Crace 1946-ban, Brocket Hallban, Angliában született. A Londoni Egyetemen tanult. Ezután egy évet Szudánban töltött, ahol önkéntes munkát végzett. Visszatérve hazájába a BBC-nél dolgozott, majd szabadúszó újságíró lett.
A nyolcvanas években tűnt fel fiatalkori novelláskötetével, amellyel több fontos irodalmi díjat nyert.
Ezután megjelenő regényei a világirodalom legnagyobb reménységei közé emelték, a szinte elviselhetetlenül naturális, mégis költői Halottnak lenni című könyvét magyarul is kiadták a kétezres évek elején.
Jim Crace eddigi főműve kétségtelenül Az utolsó aratás című regény, amelyért a Man Booker díjra is jelölték – sok más díj mellett.

 

Borzongás és kalandtúra

Robert Masello

Robert Masello: A Medúza-amulett

Fordította: Farkas Veronika
kartonált, belső fülekkel
3990 Ft
Megjelenés: 2018. április

Robert Masello új thrillerében David Franco, a zseniális, de szkeptikus ifjú kutató egy legendás műtárgy nyomába ered: egy amulettet keres, amelyet Benvenuto Cellini, a reneszánsz Itália kézművesmestere készített. Az amulettet a szépsége mellett a varázsereje teszi értékessé, ugyanakkor igen veszedelmesnek tartják.

Az egyszerű nyomozásnak induló kaland intrikák szövevényévé válik. Franco Loire menti kastélyokban és római palazzókban kutat a kincs után, hogy megfejtsen egy rejtélyt, amely ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget.

A tudós egy sötét titkokat ismerő, gyönyörű firenzei lányt hív segítségül, s orgyilkosokkal a nyomában néz szembe egy sokkal erősebb gonosszal, mint amitől rémálmaiban rettegett. Lélegzetelállító fordulatokban bővelkedő utazásuk Chicago utcáitól a nagy francia forradalom káoszáig vezet.

Egy regény, amelyben a történelmi tények találkoznak az irodalmi kreativitással, és a lehetetlen félelmetes valósággá válik. A Medúza-amulett Cellini művéhez hasonlóan egyedi alkotás, éppen olyan vonzó, mint amilyen ijesztő, és éppen olyan monumentális, mint amilyen merész.

Beleolvasok!

 

Három kicsi lány. Egy jó. Egy rossz. Egy halott.

Jane Corry

Jane Corry: Vértestvérek

Fordította: Borbély Judit Bernadett
puhakötés
3690 Ft
Megjelenés: 2018. április

Három kislány iskolába indul egy napsütéses, májusi napon. Egy óra múlva az egyikük halott.

Tizenöt évvel később találkozunk a két túlélővel, Alisonnal és Kittyvel. Nagyon különböző életet élnek. Kitty egy otthonban lakik, nem képes beszélni, és nincsenek emlékei a balesetről, sem a tragédia előtti múltról. Alison rajztanár, első ránézésre teljesen normális nő. Ám ez csupán a látszat, ami megtévesztő lehet. Amikor állást vállal egy börtönben, végre fény derülhet az igazságra.

Valaki figyeli őket, és bosszúra készül… Vajon kit akar megölni?

Beleolvasok!

 

Tenyérnyi verzió – a zsebedben elfér.

SAS

John „Lofty” Wiseman: SAS túlélési zsebkönyv

Fordította: Király Róbert
puhakötés
83 x 116 mm 
3290 Ft
Megjelent!

Ebben a kötetben, amely a túrázók és az utazók nélkülözhetetlen társa, John „Lofty” Wiseman egykori SAS-kiképző megtanít arra, hogyan maradjunk életben minden körülmények között.

A világszerte több millió példányban eladott sikerkönyv színes illusztrációi és a praktikus tanácsai hozzájárulnak ahhoz, hogy az olvasó felkészülhessen az összes lehetséges túlélési helyzetre.

Megismerhetjük a profik túlélési technikáit és módszereit a következő témákban:

–  A megfelelő felszerelés összeállítása

–  Tájékozódás különféle éghajlati és terepviszonyok között, igazodás a térképen és a természetben, haladás különféle körülmények között

–  Táborozási technikák a menedékkészítéstől a szerszámokig

–  Az élelem megszerzése és elkészítése

–  Megmenekülési technikák alkalmazása

–  Egészség és elsősegélynyújtás

–  Stratégiák különféle katasztrófahelyzetek esetére

83 x 116 mm – a 600 oldalas nagy kézikönyv kivonata praktikus méretben és kivitelezésben.

Kabát- és hátizsákzsebben egyaránt elfér. 

Beleolvasok!

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Recenzió a Természetellenes vadság című líraantológiáról
Mohai V. Lajos Kanizsai Hidegház című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés