bezár
 

gyerek

2018. 11. 23.
Zenélő növény, digitális ékszer, hangos szobor – párhuzamos valóságok kiállítás a Deák17 Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zenélő növény, digitális ékszer, hangos szobor – párhuzamos valóságok kiállítás a Deák17 Galériában Nemes Attila művészettörténész november 14-én nyitotta meg a Párhuzamos valóságok kiállítást a budapesti Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában. A csoportos tárlat 7 állomásán végigsétálva kortárs művészek és művészcsoportok, designerek munkái láthatóak, melyek a digitális és az analóg világ kérdéseivel foglalkoznak. Betonból készült logikai játékkal, digitális ékszerrel, mobillal pásztázható terekkel találkozhatnak itt a látogatók, és meghallgathatják egy növény hangját is.

A kiállítás különlegessége, hogy a legtöbb alkotás kipróbálható: tapintható, összerakható, szétszedhető, meghallgatható, vagy épp letölthető. A tárlat fókuszában az érzékelés természetes csatornáinak kiterjesztése áll: az anyagszerűség újrafelfedezése, a technológiai eszközök és a kreatív adatfeldolgozás, illetve ezek kapcsolata.

kiállítás

„Az ember saját világokat álmodó, játszó lénynek születik. Kreativitását, kombinációs és stratégiai készségeit felhasználva személyes univerzumokat teremt. Valós és virtuális dimenziók, természeti szférák, digitális és analóg térképzetek fantáziavidékei között ingázik. Folyamatos kölcsönhatásban működik környezetével. Lát, hall, tapint, érzékel, reagál. A begyűjtött információkból pedig szabályok mentén felépülő vagy interaktívan alakítható rendszereket alkot magának. Párhuzamos valóságokat épít - növényekből, üvegből, betonból, talált tárgyakból, hangokból és pixelekből.” - írja Kovács Andrea, kurátor.

kiállítás

A kiállító művészek: BARÁTH Bálint, CSISZÁR Mátyás, EJTECH (Esteban DE LA TORRE, KÁRPÁTI Judit Eszter), Implausible Works (SZEKERES Ágnes, SZÉCSÉNYI-NAGY Loránd), Tervhivatal, NEUZER Zsófia, VARGA Dóra

Kurátor: KOVÁCS Andrea

Arculat: Esteban DE LA TORRE

Támogatók: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Kreatív koncepció: Let it Be! art agency

Megtekinthető: 2018. november 14 - december 15.

KAPCSOLÓDÓ PROGRAM: Tárlatvezetés a Párhuzamos valóságok kiállításon

Dátum: 2018. november 28. szerda, 18 óra

A Párhuzamos Valóságok csoportos kiállításhoz kapcsolódó tárlatvezetésen 2018. november 28-án 18 órától a kiállítás kurátora az alkotókkal közösen mutatja be a személyes univerzumokat megjelenítő, a realitás fogalmára reflektáló munkákat, melyek a képző- és médiaművészet, az üveg-, a játék- és az ékszertervezés valamint különböző analóg és digitális technológiai megoldások fúziójából születettek. A tapintható, nyomtatott, vetített és kiterjesztett valóságban elénk táruló anyagot az este folyamán Horváth Ádám Márton (re)mixeli újra egy, a kiállított installációk által inspirálta elektronikus zenei szettben. Az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott zeneszerző kísérleti filmekhez és kortárstánc előadásokhoz készít zenéket, zajokat. 2014-ben rezidense, majd 2015-től tagja az L1 Egyesületnek.

Cím: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria - 1052 Deák Ferenc utca 17. I. emelet

Nyitvatartás: Kedd - péntek: 10:00 - 18:00 / Szombat: 09:00 - 13:00 / Vasárnap és hétfőn: zárva

A Galéria kiállításai és programjai díjmentesen látogathatóak!

Fotó: Beszédes Noémi

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés