bezár
 

gyerek

2018. 11. 23.
Zenélő növény, digitális ékszer, hangos szobor – párhuzamos valóságok kiállítás a Deák17 Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zenélő növény, digitális ékszer, hangos szobor – párhuzamos valóságok kiállítás a Deák17 Galériában Nemes Attila művészettörténész november 14-én nyitotta meg a Párhuzamos valóságok kiállítást a budapesti Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában. A csoportos tárlat 7 állomásán végigsétálva kortárs művészek és művészcsoportok, designerek munkái láthatóak, melyek a digitális és az analóg világ kérdéseivel foglalkoznak. Betonból készült logikai játékkal, digitális ékszerrel, mobillal pásztázható terekkel találkozhatnak itt a látogatók, és meghallgathatják egy növény hangját is.

A kiállítás különlegessége, hogy a legtöbb alkotás kipróbálható: tapintható, összerakható, szétszedhető, meghallgatható, vagy épp letölthető. A tárlat fókuszában az érzékelés természetes csatornáinak kiterjesztése áll: az anyagszerűség újrafelfedezése, a technológiai eszközök és a kreatív adatfeldolgozás, illetve ezek kapcsolata.

kiállítás

„Az ember saját világokat álmodó, játszó lénynek születik. Kreativitását, kombinációs és stratégiai készségeit felhasználva személyes univerzumokat teremt. Valós és virtuális dimenziók, természeti szférák, digitális és analóg térképzetek fantáziavidékei között ingázik. Folyamatos kölcsönhatásban működik környezetével. Lát, hall, tapint, érzékel, reagál. A begyűjtött információkból pedig szabályok mentén felépülő vagy interaktívan alakítható rendszereket alkot magának. Párhuzamos valóságokat épít - növényekből, üvegből, betonból, talált tárgyakból, hangokból és pixelekből.” - írja Kovács Andrea, kurátor.

kiállítás

A kiállító művészek: BARÁTH Bálint, CSISZÁR Mátyás, EJTECH (Esteban DE LA TORRE, KÁRPÁTI Judit Eszter), Implausible Works (SZEKERES Ágnes, SZÉCSÉNYI-NAGY Loránd), Tervhivatal, NEUZER Zsófia, VARGA Dóra

Kurátor: KOVÁCS Andrea

Arculat: Esteban DE LA TORRE

Támogatók: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Kreatív koncepció: Let it Be! art agency

Megtekinthető: 2018. november 14 - december 15.

KAPCSOLÓDÓ PROGRAM: Tárlatvezetés a Párhuzamos valóságok kiállításon

Dátum: 2018. november 28. szerda, 18 óra

A Párhuzamos Valóságok csoportos kiállításhoz kapcsolódó tárlatvezetésen 2018. november 28-án 18 órától a kiállítás kurátora az alkotókkal közösen mutatja be a személyes univerzumokat megjelenítő, a realitás fogalmára reflektáló munkákat, melyek a képző- és médiaművészet, az üveg-, a játék- és az ékszertervezés valamint különböző analóg és digitális technológiai megoldások fúziójából születettek. A tapintható, nyomtatott, vetített és kiterjesztett valóságban elénk táruló anyagot az este folyamán Horváth Ádám Márton (re)mixeli újra egy, a kiállított installációk által inspirálta elektronikus zenei szettben. Az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott zeneszerző kísérleti filmekhez és kortárstánc előadásokhoz készít zenéket, zajokat. 2014-ben rezidense, majd 2015-től tagja az L1 Egyesületnek.

Cím: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria - 1052 Deák Ferenc utca 17. I. emelet

Nyitvatartás: Kedd - péntek: 10:00 - 18:00 / Szombat: 09:00 - 13:00 / Vasárnap és hétfőn: zárva

A Galéria kiállításai és programjai díjmentesen látogathatóak!

Fotó: Beszédes Noémi

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

9. Aranymosás Irodalmi Válogató
A Könyvmolyképző Kiadó pályázata
Beszélgetés Az önbizalom kódja lányoknak című könyvről az őszi Margó Fesztiválon
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére

Más művészeti ágakról

színház

Az ember, a polgár és a diák Az ember, a polgár és a diák
Petőfi és Az apostol mint tantermi dráma a k2 Színház előadásában
Bodzsár Márk: Drakulics elvtárs
Interjú Ittzés Gergely nemzetközi hírű fuvolaművésszel a siker titkairól, improvizációról és kompozícióról, általában véve zenéről
irodalom

Az idő mélyebb és felszínesebb nyomai Az idő mélyebb és felszínesebb nyomai
Bartis Attila: Az eltűnt idő nyoma, Magvető, 2019.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés