bezár
 

gyerek

2019. 11. 11.
Premier: MIT – Az ember tragédiája rövidítve
November 13-án a TRIP hajón
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Premier: MIT – Az ember tragédiája rövidítve Három fiatal színész – Staub Viktória, Baki Dániel és Georgita Máté Dezső – a lehetetlenre vállalkozik: másfél órában színre viszik Az ember tragédiáját, hogy megmutassák, közelebb áll hozzánk, mint gondolnánk. MIT – A ember tragédiája rövidítve bemutató november 18-án, 19:00-kor a TRIP hajón.

Hatalom, árulás, szerelem és persze a lét értelmének keresése három fiatal színész nézőpontjából, akik megkísérlik a saját maguk számára értelmezhetővé tenni és színpadra állítani Madách Imre gigantikus remekművét. Ám, ahogy az a színházban lenni szokott, semmi nem alakul úgy, ahogy ők azt eltervezték. Staub Viktória, Baki Dániel és Georgita Máté Dezső kalandozásain és küzdelmein keresztül a néző beleláthat a színházcsinálás rejtelmeibe, miközben kibomlanak a 150 éves szövegben megfogalmazott ideák és a mai élet között feszülő ellentétek. A párkapcsolati nehézségek, a modern női szerepek keresése, valamint a barátság és kirekesztettség kérdései között azonban a nézőnek nevetni is marad ideje.

szilágyi

A MIT Az ember tragédiája rövidítve című előadás eddig kizárólag színházi nevelési keretek között, diákok számára volt látható. A TRIP törzsközönségének kérésére azonban Magács László rendező a 2019/2020-as évadban felnőtteknek is szóló előadássá dolgozta át. Így november 18-án este szokatlan környezetben, egy igazi tengerjáró hajó gyomrában éled újjá Madách Imre alapműve.

Az előadás a Nézőképző programsorozat részeként, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával valósul meg.

További információ:

Facebook: https://www.facebook.com/tripbudapest/
 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Februárban mutatja be új előadását az Art-ravaló
gyerek

Családi napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szombaton

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés