bezár
 

gyerek

2021. 11. 09.
Silent Book Kiállítás Debrecenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Silent Book Kiállítás Debrecenben Egy különleges kiállítás keretében, tíz napra a debreceni B24 Galériába költözik az egri Bródy Sándor Könyvtár 100 darabból álló silent book gyűjteménye. A Debreceni Pagony által szervezett tárlatot november 30 és december 13 között lehet megtekinteni. A kiállítás megnyitóján, november 30-án 11 órától és 15 órától, a résztvevők interaktív foglalkozásokon, egy csendes könyv születésének lehetnek majd a tanúi.

A szervezők pedagógusok, szülők, könyvtárosok, könyvesboltosok, mentálhigiéniás szakemberek és természetesen a gyerekek részvételére számítanak, hiszen ez egy életkorhoz nem köthető műfaj. Az élet számos területén szolgál segítségül mindamellett, hogy rendkívül izgalmas élményekkel gazdagítja eddigi ismereteinket.

Megismerni a másikat, megismerni egy gyermek lelkét egy szövegnélküli könyvön keresztül, igenis lehetséges. Hosszú beszélgetések, kinyíló belső világ, szemléletmód megosztása, felismerések, rácsodálkozások, ez mind, amit ez a műfaj adhat. Sem nyelvi, sem korosztálybeli akadály nem állhat útjába egy képkönyv teljes körű kiélvezésének.

Hasonlóan a képzőművészethez vagy a zenéhez, univerzálisan élvezhető: csupán nyitottság kell hozzá, illetve a gondolatok szabad áramlása és az elmélyülésre való hajlam. Csak az olvasón (illetve nézőn) múlik, hogy mennyire adja át magát a fantázia világának, mennyire mélyül el a sokszor nagyon is összetett érzelmekben, amelyet az alkotó közvetít.

A Magyarországon egyedülálló, még kevésbé ismert, de gyönyörű, képes könyvek által teremtett világ tárlata és a foglalkozás, az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár csapatának érdeme.

A négyzetes kép forrása: www.facebook.com/debrecenipagony

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

„A paradicsomot akkor ismerjük fel, amikor elveszítjük, a fészket akkor, ha kiesünk belőle.”
Képtelen képrablás - Mesék a múzeumból, Pagony, 2022
Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla legújabb mesekönyvéről
Interjú Baranyai (b) Andrással, a HUBBY egyik idei különdíjasával

Más művészeti ágakról

Bemutatták a Nem lövöm fejbe magam antológiát a PesText fesztiválon
art&design

Tóth Anna Eszter Minták halmokban című kiállításáról
Interjú Vizin Viktóriával eltérő kulturális tapasztalatokról, a külföldre költözés fontos állomásairól
Az Ahol a folyami rákok énekelnek regényben és filmen


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés