bezár
 

gyerek

2021. 11. 09.
Silent Book Kiállítás Debrecenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Silent Book Kiállítás Debrecenben Egy különleges kiállítás keretében, tíz napra a debreceni B24 Galériába költözik az egri Bródy Sándor Könyvtár 100 darabból álló silent book gyűjteménye. A Debreceni Pagony által szervezett tárlatot november 30 és december 13 között lehet megtekinteni. A kiállítás megnyitóján, november 30-án 11 órától és 15 órától, a résztvevők interaktív foglalkozásokon, egy csendes könyv születésének lehetnek majd a tanúi.

A szervezők pedagógusok, szülők, könyvtárosok, könyvesboltosok, mentálhigiéniás szakemberek és természetesen a gyerekek részvételére számítanak, hiszen ez egy életkorhoz nem köthető műfaj. Az élet számos területén szolgál segítségül mindamellett, hogy rendkívül izgalmas élményekkel gazdagítja eddigi ismereteinket.

Megismerni a másikat, megismerni egy gyermek lelkét egy szövegnélküli könyvön keresztül, igenis lehetséges. Hosszú beszélgetések, kinyíló belső világ, szemléletmód megosztása, felismerések, rácsodálkozások, ez mind, amit ez a műfaj adhat. Sem nyelvi, sem korosztálybeli akadály nem állhat útjába egy képkönyv teljes körű kiélvezésének.

Hasonlóan a képzőművészethez vagy a zenéhez, univerzálisan élvezhető: csupán nyitottság kell hozzá, illetve a gondolatok szabad áramlása és az elmélyülésre való hajlam. Csak az olvasón (illetve nézőn) múlik, hogy mennyire adja át magát a fantázia világának, mennyire mélyül el a sokszor nagyon is összetett érzelmekben, amelyet az alkotó közvetít.

A Magyarországon egyedülálló, még kevésbé ismert, de gyönyörű, képes könyvek által teremtett világ tárlata és a foglalkozás, az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár csapatának érdeme.

A négyzetes kép forrása: www.facebook.com/debrecenipagony

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés