bezár
 

art&design

2021. 12. 01.
Planet Budapest 2021
Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az esemény 2021. november 29 és december 5. között a Hungexpo területén kerül megrendezésre, a publikus közönségprogramok november 30-ától látogathatóak.

A zöld kérdések most egy újabb platformmal várják az érdeklődőket – megnyitott a Planet Budapest fenntarthatósági kiállítás. A rendezvénysorozat négy tematikus eseménycsoport köré épül: a Fenntarthatóság Univerzumában elsősorban számos ország politikai, kormányzati képviselői vitatják meg például a fenntartható vízgazdálkodás, élelmiszertermelés, energia- és hulladékgazdálkodás, illetve a közlekedés témaköreit; az Expó maga a startupoktól a nagyvállalatokig minden olyan kezdeményezésnek helyet kínál, amely valamilyen módon segíteni kívánja az előbbi kérdéskörök gyakorlati alkalmazását; a Te Bolygód ismeretterjesztő élményközpont a holnap lakása, iskolája, városa van középpontban;  a Jövő Hősei programsorozat pedig elsősorban a 10-16 éves korosztállyal való környezettudatos kommunikációra alapoz majd.

A gyakorlati megoldások, a mindennapi alkalmazhatóság már a kiállítás ideje alatt sem hiányoznak. Mindvégig kézzel fogható eredmények, termékek, mint például hazai, szezonális, fenntartható gazdálkodásból származó élelmiszerek kerülnek bemutatásra a látogatóknak. Legyen szó a közösségi hulladékgyűjtés témájáról, az energiahatékonyságról, vagy bármely más kezdeményezésről, a mindenkori cél, hogy minél szélesebb körben bemutassanak olyan alapvető fogalmakat és problémákat, mint az előállítással járó ökológiai lábnyom, vagy éppen az üvegházhatású gázok.

Az aktuális járványügyi korlátozások mellett érdekes és hasznos tudnivaló, hogy az üres ígéretek helyett biztosított pár zöld kedvezmény is: azok a látogatók, akik a GreenGo, valamint a MOL Limo elektromos autóival érkeznek a rendezvényre, kedvezményes percdíjakra, kuponokra és kreditekre számíthatnak; valamint a VOLÁNBUSZ Zrt., a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. a rendezvényre utazóknak 50%-os, “A Jövő Hősei” ifjúsági élményprogramra látogató iskolás csoportoknak és kísérőiknek ingyenes utazást biztosít valamennyi járatán.

A programról további, részletes tájékoztatás az esemény hivatalos weboldalán érhető el.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Boldogság, gyere haza… Boldogság, gyere haza…
Bihari Ágnes Boldog Kft című tárlatáról
art&design

Közös pontok keresése Közös pontok keresése
Utóhang a „Having no common past, let’s have a common future” című kiállítás kapcsán
art&design

Realista mágia és objektum-orientált művészet Realista mágia és objektum-orientált művészet
Halász Péter Tamás SOL+ című kiállításának megnyitóbeszéde
Egy Asztal Elmozdítása című lakáskiállítás margójára

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Táncház, vendégmunkás, indián Táncház, vendégmunkás, indián
Interjú Korniss Péterrel külföldi kiállításokról, sikerekről, változó világunkról és a magyar fotográfia nemzetközi megítéléséről
irodalom

A kígyó nyelve A kígyó nyelve
Helyzetjel
gyerek

Vidéki James Bond szeretetlukakkkal Vidéki James Bond szeretetlukakkkal
Interjú Adamik Zsolttal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés