bezár
 

art&design

2021. 12. 01.
Planet Budapest 2021
Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az esemény 2021. november 29 és december 5. között a Hungexpo területén kerül megrendezésre, a publikus közönségprogramok november 30-ától látogathatóak.

A zöld kérdések most egy újabb platformmal várják az érdeklődőket – megnyitott a Planet Budapest fenntarthatósági kiállítás. A rendezvénysorozat négy tematikus eseménycsoport köré épül: a Fenntarthatóság Univerzumában elsősorban számos ország politikai, kormányzati képviselői vitatják meg például a fenntartható vízgazdálkodás, élelmiszertermelés, energia- és hulladékgazdálkodás, illetve a közlekedés témaköreit; az Expó maga a startupoktól a nagyvállalatokig minden olyan kezdeményezésnek helyet kínál, amely valamilyen módon segíteni kívánja az előbbi kérdéskörök gyakorlati alkalmazását; a Te Bolygód ismeretterjesztő élményközpont a holnap lakása, iskolája, városa van középpontban;  a Jövő Hősei programsorozat pedig elsősorban a 10-16 éves korosztállyal való környezettudatos kommunikációra alapoz majd.

A gyakorlati megoldások, a mindennapi alkalmazhatóság már a kiállítás ideje alatt sem hiányoznak. Mindvégig kézzel fogható eredmények, termékek, mint például hazai, szezonális, fenntartható gazdálkodásból származó élelmiszerek kerülnek bemutatásra a látogatóknak. Legyen szó a közösségi hulladékgyűjtés témájáról, az energiahatékonyságról, vagy bármely más kezdeményezésről, a mindenkori cél, hogy minél szélesebb körben bemutassanak olyan alapvető fogalmakat és problémákat, mint az előállítással járó ökológiai lábnyom, vagy éppen az üvegházhatású gázok.

Az aktuális járványügyi korlátozások mellett érdekes és hasznos tudnivaló, hogy az üres ígéretek helyett biztosított pár zöld kedvezmény is: azok a látogatók, akik a GreenGo, valamint a MOL Limo elektromos autóival érkeznek a rendezvényre, kedvezményes percdíjakra, kuponokra és kreditekre számíthatnak; valamint a VOLÁNBUSZ Zrt., a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. a rendezvényre utazóknak 50%-os, “A Jövő Hősei” ifjúsági élményprogramra látogató iskolás csoportoknak és kísérőiknek ingyenes utazást biztosít valamennyi járatán.

A programról további, részletes tájékoztatás az esemény hivatalos weboldalán érhető el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés