bezár
 

gyerek

2022. 09. 23.
Októberben ismét lehet pályázni a Lázár Ervin Programba
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Októberben ismét lehet pályázni a Lázár Ervin Programba Októberben ismét lehet pályázni a Lázár Ervin Programba, amely több mint 700 ezer gyermeknek kínál kulturális élményt.

A szervezetek és egyéni vállalkozók pályázatait többek között színházi-, tánc-, zenei-, cirkuszi produkciók látogatása, múzeumok, nemzeti parkok, nemzeti emlékhelyek és őshonos állatokat bemutató gazdaságok felkeresése kategóriákban várják október 1. és 17. között - hangzott el a Klebelsberg Központ közreműködésével megvalósuló Lázár Ervin Program 2023 meghirdetése alkalmából tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón. 

Pataki András, a Kulturális és Innovációs Minisztérium művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára elmondta: a 2019-től futó program elindítása olyan kultúrstratégiai döntése volt a kulturális kormányzatnak, amelynek színvonala, volumene a klebelsbergi magasságokat idézi.

Kiemelte: lehetősége van minden magyar gyereknek, szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül részt venni a programban, amelynek célja a nemzeti identitás megerősítése és a magyar kultúra megismerése.

A kínálatban olyan programok szerepelnek, amelyek elsősorban élményt adnak a gyerekeknek - hangsúlyozta, hozzátéve: a program nemcsak az állami fenntartású intézményekben tanulókat, hanem az összes 1-8. évfolyamos diákot, vagyis több mint 700 ezer gyermeket érint.

Kép forrása: facebook.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára
gyerek

Az MTA Művészettörténeti Tudományos Bizottságának tiltakozása
gyerek

Családi napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szombaton

Más művészeti ágakról

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés