bezár
 

film

2022. 11. 21.
Hajdu Szabolcs főszereplésével forog a Minden rendben című film
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hajdu Szabolcs főszereplésével forog a Minden rendben című film Megkezdődött Sós Bálint Dániel első mozifilmje, a Minden rendben forgatása Hajdu Szabolcs főszereplésével. A film egy apáról szól, aki súlyos morális dilemmába keveredik.

Az NFI tájékoztatása szerint az intézet Inkubátor Programjának támogatásával készülő filmben az apa egyetlen szemtanúja lesz a kisfia által okozott súlyos balesetnek, és döntenie kell, hogy fia életét tönkre téve vállalja-e az igazság terhét vagy elhazudja a tettet, ami viszont egy életre eltorzítja fia lelkivilágát. Apai ösztönei az utóbbiba hajszolják bele, ám a hazugság egyre nagyobb áldozatokkal jár.

Sós Bálint Dániel rendező reklámfilmesként több mint száz alkotást tudhat maga mögött, és egyik alapítótagja a Kinopravda rendezői kollektívának.

A tájékoztató idézi a rendezőt, aki azt mondta: első mozifilmje a  "színészeké". Az érzelgős kirohanások helyett árulkodó gesztusok, a testbeszéd, a dialógusok sorai közt megbúvó mögöttes tartalom fedi fel a motivációkat, lelkiállapotokat.

"Csodálatos feladat lesz ezek feltárása a színészi gárdával. S hogy gyerekek is helyet kapnak a történetben, az különösen izgalmas feladat. Rengeteget forgattam gyerekekkel, bőven van benne gyakorlatom" - hangsúlyozta Sós Bálint Dániel, hozzátéve: a gyerekek gyakran kiszámíthatatlanok, és ez váratlan, őszinte pillanatokat szülhet.

A Minden rendben főszereplője, a 2017-ben az év filmművészének megválasztott Hajdu Szabolcs, aki többek között elnyerte a legjobb színész díját az Ernelláék Farkaséknál című filmjében nyújtott alakításáért a Karlovy Vary filmfesztiválon.

A filmben Sáfrány Ágoston, Zikkert Milán, Jakab-Aponyi Zonga gyermekszereplők mellett látható lesz Háy Anna, Friedenthál Zoltán, Szamosi Zsófia, Sodró Eliza , Galambos Péter és Kardos Róbert.

A tájékoztató szerint a Minden rendben forgatása 26 napig zajlik Budapesten a Magyar Rádió régi épületénél, a Libegőnél és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, valamint salgótarjáni és hévízi helyszíneken.

A film operatőre M. Deák Kristóf, látványtervezője Takács Eszter, a vágó Gothár Márton, a gyártásvezető Kristóf Kata.

A Minden rendben a CineSuper gyártásában készül és a tervek szerint jövőre kerül a mozikba.

 

(Fotó: MTI/Kallos Bea)

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hu Bo: An Elephant Sitting Still
Velencében láttuk Reisz Gábor legújabb filmjét
Christopher Nolan Oppenheimeréről
Matt Sarnecki: Egy újságíró meggyilkolása

Más művészeti ágakról

Sors-ökológia, Budapest, Kis Présház, 2023. szeptember 15.
Reflexió az azt beszélik az Orczyn kiállításra


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés