bezár
 

gyerek

2023. 03. 25.
Két hét múlva Bogyó és Babóca újra a mozikban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két hét múlva Bogyó és Babóca újra a mozikban Április 6-án jelenik meg országszerte a mozikban a Bogyó és Babóca 5. - Hónapok meséi animációs film - értesítette a prae.hu művészeti portált a KEDD Animációs Stúdió. Az évszakok váltakozását bemutató rajzfilmben a megszokott szereplők mellett feltűnik a filmvásznon a Liliomtündér varázslatos karaktere és egy kalandos utazás során a Zöld kukac is. A természet játékra hívja Babócáékat, akik mindegyik történetben valamilyen ötletes megoldással válaszolnak az őket ért kihívásokra.

A kisgyermekek a moziban átélhetik, hogyan hívja meg a Barlangi pók teázni az esőben elázott méhecskét és szarvasbogarat, miként sikerül a szorgos hangyáknak megjavítani a kilyukadt ugrálóvárat és milyen módon lehet újjávarázsolni az elromlott játékteherautót. Emellett a szereplők olyan társasjátékot is kitalálnak, amelynek célja nem a másik legyőzése, hanem a közös siker elérése.

Bartos Erika kedves történetei békés és nyugodt hangulatban szórakoztatják a legkisebbeket is. Fazakas Kinga és M. Tóth Géza társrendezők a film készítésekor a kisgyermekek igényeit tartották szem előtt. A könnyen értelmezhető történetmesélési módszer, a számos ismétlődő zenei motívum, a primer színek használata és a könnyen lerajzolható formavilág mind-mind ezt a célt szolgálja. A mozifilm 13 rövid történetből épül fel, amelyek között pár másodperces szünetekben a kis nézőknek lehetősége nyílik izegni-mozogni, vagy akár hozzászólni a látottakhoz.

A Hónapok meséi filmben a több mint 100 szereplőt ismét Pogány Judit, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész szólaltatja meg, a zenét pedig Szabó Tibor, a gyerekdalairól ismert zeneszerző jegyzi.

A mozifilm bemutatója alkalmából a készítők Országos Rajzversenyt hirdettek óvodás csoportok számára. A leggyorsabbak már el is küldték az elkészült alkotásokat a Kedd Animációs Stúdió Facebook oldalára. A közönségszavazás lezárását követően a győztes csoport ellátogathat egy Hónapok meséi mozivetítésre, emellett az óvodások Bogyó és Babóca könyveket és társasjátékokat is nyerhetnek.

Bogyó és Babóca 5. - Hónapok meséi országos rajzverseny

A Bogyó és Babóca 5. - Hónapok meséi mozifilm bemutatójának médiapartnere a Magyar Telekom FilmPremier szolgáltatása, a JimJam tévécsatorna és a Móra Könyvkiadó.

Bogyó és Babóca 5. – Hónapok meséi
Gyártó és forgalmazó: KEDD Animációs Stúdió
A film hossza: 70 perc
Mozibemutató országszerte: 2023. április 6.
A film korhatár nélkül megtekinthető.

Stáblista:
Írta és Rajzolta: Bartos Erika
Mesemondó: Pogány Judit
Rendező: M.Tóth Géza, Fazakas Kinga
Producer: M.Tóth Géza
Főcímdal: Alma Együttes
Zene: Szabó Tibor

A képek forrása: KEDD Animációs Stúdió

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
gyerek

Kertész Erzsi regényéből készült előadás a Vojtina Bábszínházban

Más művészeti ágakról

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés