bezár
 

gyerek

2023. 06. 17.
Körtánc - illusztrációs pályázat
40 év alatti, fiatal alkotóknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy Európai Uniós kulturális együttműködési pályázat keretében három ország, Magyarország, Szlovákia, Románia, három kiadója fogott össze, hogy összehozza, egymással és a nagyközönséggel megismertesse a résztvevő országok legjobb íróit, illusztrációit.

A TIME (Together in the Middle of Europe) szakmai zsűri által kiválasztott írók és fiatal illusztrátorok – országonként 10-10 író és illusztrátor –, valamint az őket koordináló szerveztek, egyesületek hosszútávú együttműködését valósítja meg. A közös alkotómunka eredménye egy illusztrációs vándorkiállítás és egy illusztrált gyerekirodalmi antológia lesz, KÖRTÁNC címmel. A vándorkiállítást és az alkotókat nemcsak a résztvevő országok fontosabb művészeti, gyerekirodalmi centrumaiban kívánjuk bemutatni, hanem nemzetközi illusztrációs fesztiválokon is; az antológia a három ország nyelvén, valamint angolul és németül, e-book és audiobook formában is jut el még szélesebb olvasóközönséghez Európa- és világszerte.

Az antológia irodalmi anyaga úgy állt össze, hogy országonként tíz-tíz szöveget választott ki nyílt irodalmi pályázatban az egyes országok legnevesebb gyerekirodalmi szakembereiből összeálló öttagú zsűri. Ebből végül a Cerkabella Kiadó választott ki pályamunkaként: Szabó T. Anna A nagy forgás című szövegét.

A pályázatra e szöveghez készült illusztrációval lehet jelentkezni. A pályamunka egy egész oldalas, teljesen színes illusztráció legyen, szabadon választott technikával készülhet; a leendő antológia oldalmérete 165x240 mm, a pályamunkák min. A3-as méretben készüljenek.

Az elkészült munkákat nyomdai minőségben, digitalizálva, névvel ellátva kérjük elküldeni a Cerkabella Könyvkiadó részére: lovaszandi@gmail.com

Beérkezési határidő: 2023. augusztus 31.

A zsűri tagjai: Kárpáti Tibor (illusztrátor), Nagy Barbara (képzőművész), Dr. Habil. Révész Emese (művészettörténész), Rofusz Kinga (illusztrátor, látványtervező), Takács Mari (grafikus, illusztrátor).

A zsűri 2023. szeptember 30-ig választja ki a tíz legjobb illusztrációt, melyeknek alkotói lehetőséget kapnak arra, hogy az illusztrációs vándorkiállításon és nemzetközi antológiában szerepeljenek.  A magyar alkotók összesen öt szlovák és öt román szöveghez készítenek illusztrációkat, ezeket a kiadó küldi szét a nyerteseknek, mindegyiknek egyet. Egy-egy szöveghez egy kisebb és egy egész oldalas illusztrációt kérünk majd az alkotóktól, az egész oldalas illusztráció eredeti mérete min. A3-as legyen. Országonként ebből a 10-10 egész oldalas munkából (összesen 30) áll össze a vándorkiállítás és a KÖRTÁNC irodalmi antológia illusztrációs anyaga.

Az antológiában és a kiállításon megjelenő illusztrációkért alkotóként összesen 200 euró tiszteletdíjat fizet a kiadó.

A nyertesek névsorát 2023. október 1-én ezen a felületen is közzétesszük, valamint a TIME – Together in the Middle of Europe Facebook-oldalán, ahol a pályázattal kapcsolatos információk is folyamatosan megtalálhatók. Szabó T. Anna A nagy forgás című szövege is ott olvasható.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
gyerek

Kertész Erzsi regényéből készült előadás a Vojtina Bábszínházban

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés