bezár
 

film

2011. 04. 24.
hangyaPASS#1 - a magyarhangya mozgalom első hatfilmes bérlete
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május 3-án a Corvin-közben egy nagyszabású fényfestés keretében mutatják be nyilvánosan a széles közönségnek az első hangyaPASS-t és az első vetítéssorozatba tartozó hat filmet. Nézzük, mi is az első hangyaPASS kínálata!
A magyarhangya mozgalom 6 film megtekintésére jogosító mozibérletrendszerének bemutatkozó köre május 3-án indul, az első vetítésre május 24-én kerül sor. Az első bérlet filmjeit még még a mozgalom vezetői válogatták össze, így is 6 fiatalokat megcélzó nívós fesztiváldarab kerül majd a hangyaPass-ot váltók elé. A második bérletes vetítéssorozatról már maguk a mozizók döntenek!

1. Vetítés: 2011. május 24. 20.00

A prímszámok magánya
La solitudine dei numeri primi, 2010
olasz dráma, 118 perc
 (16)
A prímszámok magánya egy lány és egy fiú, Alice és Mattia életének történetét mutatja be gyermekkoruktól felnőtté válásukig. Kettejük életének alig vannak közös pontjaik, ám végig érezzük, hogy valamiért egy párt alkotnak. Olyanok ők, mint a matematikában ikerprímeknek nevezett számok.
La solitudine dei numeri primiRendező: Saverio Costanzo

Főszereplők:
Alba Rohrwacher – Alice Della Rocca
Luca Marinelli – Mattia Balossino

Velencei Filmfesztivál (2010)- Hivatalos versenyprogram


2. Vetítés: 2011. május 27. 20.00
Enter the Void
2009
francia, német és olasz dráma, 161 perc
 (18)
Miután a kábítószerben utazó kamaszt meggyilkolják, szellemként visszatér, hogy vigyázzon nővérére. A Japánban már egy ideje kallódó, majd dílerként állást találó Oscar a hugának üzen, hogy már van elég pénze ahoz, hogy kiköltözzön hozzá Japánba, és együtt éljen vele. A történet folyamán ezt a testvérpárt látjuk, és lehetünk titkos harmadikok az intim pillanataikban.
Enter The VoidRendező: Gaspar Noé

Főszereplők:
Nathaniel Brown – Oscar
Paz de la Huerta – Linda

Cannes (2009)- Hivatalos versenyprogram


3. Vetítés: 2011. május 31. 20.00
Attenberg
2010
görög dráma, 95 perc
 (16)
A kiemelkedő, érzékeny alkotás középpontjában egy húszas évei elején járó, az élet realitásával még ismerkedő, érzékeny lány áll: Marina épp csak elkezdi bontogatni szárnyait, mikor az addig biztonságosnak hitt védőburok visszafordíthatatlanul felreped.
AttenbergRendező: Athina Rachel Tsangari

Főszereplők:
Ariane Labed – Marina
Giorgos Lanthimos – Engineer
Vangelis Mourikis – Spyros
Evangelia Randou – Bella

Velencei Filmfesztivál (2010) Legjobb női alakítás: Ariane Labed


4. Vetítés: 2011. június 7. 20.00
Mint hal a vízben
La vida de los peces, 2010
chilei dráma, 84 perc 
 (12)
A 33 éves Andrés tíz év távollét után tér vissza fiatalkorának színhelyére, ahol felbukkan régi barátjának születésnapi bulijában. Már épp indulni készül, de valaki vagy valami mindig visszahúzza. Leginkább régi szerelmével, Beatrizszel való újbóli találkozás készteti maradásra, akivel anno homályos körülmények között szakadt meg a kapcsolatuk.
La vida de los pecesRendező: Matías Bize

Szereplők:
Santiago Cabrera – Andrés
Blanca Lewin – Beatriz

Goya (2010) – Legjobb Latin-amerikai film


5. Vetítés: 2011. június 21. 20.00
Vagyunk, akik vagyunk
Somos Lo Que Hay, 2010
mexikói dráma, 90 perc
 (18)
Miután apjuk gyomra felmondta a szolgálatot, Alfredo, Sabina és Julian magára marad Mexikóváros egyik nyomornegyedében – éhesen. Anyjuk a történtek hatására idegösszeomlást kap, így nem számíthatnak többé szülői segítségre. Ha fenn akarják tartani magukat, folytatniuk kell a családi hagyományokat, bármi áron.
Somos Lo Que HayRendező: Jorge Michel Grau

Szereplők:
Adrián Aguirre – Adriana
Miriam Balderas – Sabina
Francisco Barreiro – Alfredo

Cannes Director’s Fortnight (2010)


6. Vetítés: 2011. június 28. 20.00
Tilva Ros
2010
szerb dráma, 99 perc
 (16)
Bor valaha legnagyobb rézbányája mára csak egy hatalmas lyuk Európában. Toda és Stefan legjobb barátok, bandájukkal rendszeresen itt verődnek össze deszkázni. Idejük nagy részét azzal töltik, hogy Jack-ass jellegű videókat gyártanak. Közös barátjukért, Dunja-ért, aki csupán a vakációra tért vissza Franciaországból, csendes szerelmi harcot vívnak.
Tilva RosRendező: Nikola Lezaic

Szereplők:
Marko Todorovic – Toda
Stefan Djordjevic – Stefan
Dunja Kovacevic – Dunja

Szarajevói Filmfesztivál (2010)- Legjobb film


Minden film egyetlen-egyszer kerül vetítésre, az ország majd 20 városának mozijaiban egyidőben. A bemutatókhoz exklúzív események kapcsolódnak. Az Enter the Void című Gaspar Noé-filmhez például egy vj-pályázat a VJ Centrum kreatív műhely kiírásában, a filmet invenciózusan feldolgozó vj-k alkotásait zsűri érékeli majd, melynek elnöke előreláthatólag maga Gaspar Noé lesz.

Minden film előtt levetítenek 3-3 trailert is, az így bemutatásra kerülő 18 trailer közül helyszíni és on-line szavazással már maga a közönség választhatja ki a hangyaPASS#2 sorozatában forgalmazásba kerülő filmeket. Emellett a Daazo.com előválogatása alapján minden film előtt levetítésre kerül egy-egy díjnyertes kisjátékfilm is.

A hangyaPASS ára 3600 Ft, de a lokális szponzorációs motzgalom keretében ez az ár mozinként vagy városonként lehet alacsonyabb. 
 
A hangyaPASS mozibérlet május 3-án mutatkozik be a Corvin-közben, ahol egy fényfestés keretében bemutatjuk a forgalmazott filmeket. A mozgalmat, az értékesítést elsősorban online, a magyarhangya.hu és a facebook.com/magyarhangya oldalakon kívánja képviselni a magyarhangya. A mozgalom aktív együttműködő partnere a Daazo.com rövidfilm portál és a VJ Centrum kreatív műhely.
 
Részletek:
 
 
nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés