bezár
 

gyerek

2017. 04. 03.
Több mint 10 magyar könyvkiadó a bolognai gyermekkönyv vásáron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenhárom magyar kiadó képviselteti magát a Külgazdasági és Külügyminisztérium - Balassi Intézet standján április 3. és 6. között a Bolognai Gyermekkönyv- és Illusztrációs Vásáron - közölte az intézet az MTI-vel hétfőn.

A Publishing Hungary program, amely most először felel a magyar képviseletért a vásáron, egy eddigieknél nagyobb, 128 négyzetméteres, izgalmas megjelenésű standon biztosít megjelenési lehetőséget a Berger, a Betűtészta, a Cerkabella,  a Ceruza, a Csimota, a Kolibri, a Könyvmolyképző, a Manó Könyvek, a Móra, a Naphegy, a Pagony - Tilos az Á, a Scolar és a Vivandra kiadók számára a legjobbnak ítélt könyveik bemutatására.
    

A világ legjelentősebb nemzetközi gyermekirodalmi szakvásárán felállított standon ugyancsak helyet kap majd a nagy sikerű mesetableteket forgalmazó BOOKR Kids és Bartos Erika, a népszerű Bogyó és Babóca könyvek szerzője is bemutatkozik könyveivel.
    

A vásár négy napja alatt hat kiváló fiatal magyar illusztrátor - Horváth Ildikó, Varga Réka, Kőszeghy Csilla, Takács Mari, Herbszt László és Nagy Norbert - folyamatos animációval tartja mozgásban a stand megjelenését - olvasható a közleményben.
    

A részvétel előkészítése a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete (MKKE), a Magyar Gyerekkönyv Fórum, valamint a magyar kiadók és illusztrátorok bevonásával történt, a lebonyolítást a Római Magyar Akadémia munkatársai segítik.
    

A vásárt követő hétvégén Horváth Ildikó és Varga Réka illusztrátorok olasz gyermekek számára tartanak workshopokat a római Mesemúzeumban - áll a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára
Interjú Somfai Annával
Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés