bezár
 

irodalom

2017. 04. 12.
Trivium Kiadó újdonságok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Trivium Kiadó újdonságok A Trivium Kiadó Könyvfesztiválra megjelenő  újdonságai

Nermin Bezmen: Szerelemben, háborúban II. kötet

Kurt Szejt és Murka

 

Van-e élet a… szerelem után?

Erre a kérdésre keres választ a világhírű török írónő, Nermin Bezmen, a tévéből is jól ismert Szerelemben, háborúban sorozat alapjául szolgáló regények szerzője. A vonzó Szejt és a szépséges Sura megható szerelmi története valós tényeken alapul. Szejt Eminof ugyanis nem más, mint Nermin Bezmen nagyapja!

A történet ott folytatódik, ahol az első kötet véget ért. 

A Kurt Szejt és Murka nagyszerű olvasmány mindazoknak, akik élvezték a televízióban bemutatott izgalmas sorozatot. A könyvből ráadásul olyan részleteket is megtudhatunk, amelyekkel nem találkozhattunk korábban a képernyőn.

A kötetet Törökországban már 45 alkalommal  adták ki. 

Kurt Szejt és Murka

ISBN: 978-615-5334-93-1

155 x 240 mm, keménytábla, 504 oldal

Tervezett fogyasztói ára: 4490 Ft

Tervezett megjelenés: 2017. április 20.

Műfaj: Szépirodalom, történelmi, romantikus 

 

Demet Altınyeleklioğlu: Köszem - a szultána II. 

Szulejmán sorozat. kötet

 

Szafije anyaszultána halála után könyörtelen küzdelem vár Köszemre a háremben, hiszen Isztambul igazi viperafészek. Már nem fél attól, hogy csak egy lesz a sok ágyas közül. Született lázadóként felkészül a harcra. Esküt tesz, hogy királynőként fog uralkodni a birodalom felett abban a palotában, ahol testvér vére tapad a testvér kezéhez.

Csakhogy miért éppen őt szolgálná hűségesen a birodalom, mely érdekében feláldozta a fiatalságát, a gyermekeit, a lelkiismeretét és a reményeit? Mégiscsak ő lett a világot uraló Mahpejker Köszem szultána. Nagyszerűen megállta a helyét még a fiai uralkodása idején is! A szultánok helyett ő írta a történelmet. Nem véletlenül tartják Hürrem és Szafije méltó utódjának, az egyik legnagyobb női uralkodónak. Egyszerre csatázott a nyugati és a keleti nagyhatalmakkal. 

Az izgalmas regény lapjain ismét találkozhatunk a televízióból jól ismert sorozat hőseivel, az isztambuli hárem intrikáival.

Demet Altınyeleklioğlu, a Hürrem, Szulejmán ágyasa; Hürrem, Szulejmán asszonya; Ibrahim és Hatidzse 1-2. című könyvek írónője ismét egy nagyszerű, magával ragadó regénnyel lepi meg a magyar olvasókat.

Demet Altınyeleklioğlu: Köszem - a szultána II.

ISBN 978-615-5334-92-4

155 x 240 mm, keménytábla, 344 oldal

Tervezett fogyasztói ára: 4490 Ft

Tervezett megjelenés: 2017. március 24.

Műfaj: Történelmi romantikus regény

 

Robert Lawson: Az Anya 

 

Éjszakánként egy fiatal szépség mutatja meg bájait egy Kaliforniai Night Club kiéhezett férfiközönségének.  Lisa élete már korán darabokra törött. A 22 éves lány sosem kapott szeretetet a szüleitől.

Egyik éjjel, produkciója után, a kilátástalan anyagi helyzetbe került Lisa vonakodva, de elfogadja egy férfi ajánlatát, s ezzel az egész élete megváltozik. A férfi kegyetlenül megerőszakolja őt. A lány első gondolata az abortusz, azonban egyetlen barátja meggyőzi őt arról, hogy minden okkal történik. Megindító, szívfájdító és felemelő út veszi kezdetét, mely során egy lelkileg összetört lányból egy olyan nő válik, aki bármire képes gyermeke boldogságáért.

 

A szerző korábban megjelent kötetei: A lélek útja; Navina, a karácsony angyala

Robert Lawson: Az Anya

ISBN 978-615-5334-83-2

135 x 200 mm, fűzve, 352oldal

ára: 3490 Ft

Tervezett megjelenés: 2017. április 20.

 

Alina Bronsky: Baba Dunya utolsó szerelme

Visszatérés Csernobilba

 

Alina Bronsky regénye történelmi tényen alapul. Évekkel a csernobili reaktorbaleset után a hatvan éven felüliek saját felelősségükre visszaköltözhettek a súlyosan sugárszennyezett falujukba. Baba Dunya is a Csernobil-hazatérők egyike. Az egykori ápolónő sorstársaival ott folytatja a régi életét, ahová az emberek többsége - a Geiger-számlálók pittyegésétől és a vadon termő gyümölcsök sugárfertőzöttségétől tartva - a lábát se tenné be. Ott, ahol Baba Dunya él, nincs vezetékes víz, az áramellátás kiszámíthatatlan, és az ember csak akkor eszik zöldséget, ha a saját kertjében megtermeli. Viszont a madarak éneke olyan hangos, mint sehol máshol, és a pókok extra méretű hálókat szőnek. Baba Dunya emlékeiben megjelennek a reaktorbaleset részletei, és borzalmas, sem embert, sem állatot nem kímélő következményei is. De felszínre tör a régmúlt is, kétgyermekes anya küzdelmei a megélhetésért és a gyerekeiért…

Alina Bronsky hol megnevettet, hol pedig könnyeket csal a szemünkbe. Története felkavaró és elgondolkodtató.

 A regény úgy mesél a szörnyűségekről, hogy közben a túlélésre tanít, egy olyan kor üzenetét hordozva, ahol az élet apró örömei még közösségeket összetartó erőnek bizonyultak.

Alina Bronsky: Baba Dunya utolsó szerelme

ISBN 978-615-5334-66-5

Fűzve, 135 x 200 mm, 208 oldal

Tervezett fogyasztói ára: 2790 Ft

Tervezett megjelenés: 2017. április 20.

Műfaj: Szépirodalom

 

Dr. Michael Bohne: Tessék kopogtatni!

A stresszoldás és a lelki egészség megőrzésének új módja

 

A lelki önsegély műfajába tartozó könyv Németországban már a negyedik kiadásban jelent meg. Szerzője neves pszichológus és pszichiáter, fő szakterülete a lámpaláz kezelése és a teljesítmény optimalizálása. A szerző bevezet minket a kopogtatásterápiába. Dicsérői szerint ennek a rendkívül hatékony módszernek a lényege abban áll, hogy a 16 különbözőek akupunktúrás pontra gyakorolt kopogtatás révén feloldjuk a negatív érzelem hatását. A szerző elmagyarázza, a kopogtatásterápia hogyan és miért hat, milyen problémák kezelésére alkalmas, részletezi hatásmechanizmusát, és hogy mire használható. Testsúllyal, táplálkozászavarokkal, dohányzással, párkapcsolati problémákkal, krónikus fájdalmakkal összefüggésben is kecsegtethet sikerrel. Az ujjgyakorlat és az önelfogadó gyakorlat leírása érhetően segít a terápia maximális megértésében.  

Dr. Michael Bohne: Tessék kopogtatni!

ISBN 978-615-5334-65-8

Fűzve, 135 x 200 mm, 80 oldal

Tervezett fogyasztói ára: 1790 Ft

Tervezett megjelenés: 2017. április 20.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés