bezár
 

irodalom

2007. 01. 19.
Interneten is megrendelhető az 'Udvariatlan szerelem'
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Interneten is megrendelhető az 'Udvariatlan szerelem' Két éve egyedi vállalkozásra szánták el magukat fiatal műfordítók és szerkesztők: egy mindeddig alig ismert terület, a középkori európai obszcén költészet kikutatását, csokorba szedését. És hogy sikerült a munka? Esterházy Péter jellemzése szerint így: „meglepetve tapasztalhatjuk, hogy a «sötét középkor» avval a vígsággal tud a testről beszélni, ahogy mondjuk a múlt század hatvanas évei.”
[a]http://prae.hu/prae/portfolio.php?uid=432[text]Médiavisszhang[/a]

A kötet egyik főszerkesztője, Bánki Éva azt a kérdést veti fel a könyv kapcsán, vajon mi volt előbb, a vágyat átlelkesítő, kifinomult udvari szerelem, vagy a társadalmi konvencióknak tudatosan fittyet hányó obszcén költészet? Az obszcén az „udvari szerelem”, a fin’ amor megjelenésével egy időben kezdődik az első trubadúr, Aquitániai Vilmos herceg költészetében. Vilmos egyszerre írt trágár verseket és a hölgyeknek való alárendelődést hirdető, udvari szellemű költeményeket. Esterházy Péter ajánló sorai szerint „mi már csak az udvar nélküli udvariatlanságot ismerjük, a zabola nélküli zabolátlanságot; ezek a középkori versek (fiatal emberek friss fordításai) még az igenek és nemek teljességéből szólnak … öröm, mámor, szívszerelem, selymes völgy, csel és kéj, nyárs és rés, kedv, kecs, báj, csókcsere, susmus, a teljesség igényével, nyelveken át, ciróka és maróka.”

A szent és a profán tehát együtt jár, és így lesz az élet teljes egész. A szép szerelemmel, a „szenttel” már korábban megismerkedhettünk. Az Udvariatlan szerelem című antológiában most a profán oldal mutatkozik be. Gyulai Líviusz csodálatos illusztrációival.


Kötetinformációk:
320 oldal, cérnafűzés, keménytábla enveloppal
Ár: 4990 Ft helyett kiadói áron 3700 Ft
Kiadja: PRAE.HU Kft.
Terjeszti a Pécsi Direkt Kft.

A megrendelés módja

Az Udvariatlan szerelem. A középkori obszcén költészet antológiája című könyv megrendelhető kedvezményesen, postaköltséggel együtt 3700 forintért e-mailben, az info@prae.hu címen.
Kérjük, írják meg postacímüket, telefonszámukat - a felmerülő kérdések gyorsabb megtárgyalása érdekében. Számlát banki átutalás vagy befizetés esetén kizárólag a befizető nevére áll módunkban kiállítani.

Fizetési feltételek

Banki átutalás vagy bankfiókban történő befizetés a PRAE.HU Kft. számlájára:
CIB Bank 10700598-43326008-51100005
Csekken, amely megrendelhető e-mailben az info@prae.hu címen
Postázás: az összeg kiadóhoz történő beérkezése után mindkét esetben azonnal.

Postai utánvétellel is fizethető/rendelhető, ez esetben a postai díj, mint ismeretes, a vásárlót terheli, az összeg így 4800 forintra nő.

Bővebb információ:
Balogh Endre
20/310 25 40
nyomtat

További írások a rovatból

irodalom

Díjeső a Szépírók Társaságánál Díjeső a Szépírók Társaságánál
Újra van Szépíró-díj
irodalom

Hol vagyunk, hol nem mi vagyunk Hol vagyunk, hol nem mi vagyunk
És boldogan éltek? Mesehősnők utóélete, szerk. Szederkényi Olga, Budapest, Cser Kiadó, 2018
Késelés Villával az Óvóhelyen

Más művészeti ágakról

2018. október 24-27., Primanima Elsőfilmes Animációs Fesztivál
színház

Felfüggesztett ártatlanság Felfüggesztett ártatlanság
Büchner Woyzeckje a Szkénében Hegymegi Máté rendezésében
Révész Bálint: Nagyi projekt


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés