bezár
 

gyerek

2011. 01. 12.
Balázs Eszter Anna a prae.hu gyerekrovatának új vezetője
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Balázs Eszter Anna a prae.hu gyerekrovatának új vezetője 2011. január 1-től a prae.hu általános művészeti portál gyerek-rovatának új rovatvezetője Balázs Eszter Anna. A korábbi rovatvezetőnknek, Tamás Zsuzsának kislánya született, akihez ez úton is gratulál a szerkesztőség a szülőknek.
Balázs Eszter Anna korábban kritikusként, szervezőként és szerkesztőként dolgozott. 2000-től a JAK (2002-2004-ig elnökségi tag), 2002-től pedig a Szépírók Társaságának tagja (2002-2003-ig titkár). Az ELTE BTK magyar-esztétika szakán, valamint a kulturálismenedzser-képző programon végzett.
 
2000 óta számos nemzetközi irodalmi és összművészeti programot szervezett (ArtABC, VersMetró, Szépírók Villamosa), 2001-től a Sziget Fesztivál Irodalmi Sátrának programfelelőse. 2006-ban a Bródy Sándor Alapítvány titkára és kurátora lett.
 
2003-2006-ig a Pécsi Tudományegyetem Irodalomtudományi Doktori Iskola ösztöndíjas hallgatója volt, kutatási területe a kortárs magyar irodalom, illetve a huszadik századi latin-amerikai irodalom volt. A disszertációja megírása előtt más alkotói tevékenységbe kezdett: 2006-ban megszületett kisfia, Doma, 2008-ban pedig kislánya, Dorina.
 
2000-től a kortárs magyar irodalomról, 2006-tól pedig a gyermekirodalomról megjelent kritikáit, tanulmányait, ismertetőit az Élet és Irodalom, a Jelenkor, a Kritika, a Kalligram, az Alföld, a Café Bábel és az elektronikus média közli.

Balázs Eszter Anna a kritikaírásba szeretné bevonni az eddig gyerekirodalommal kevésbé foglalkozó, ám most már kisgyerekes (és emiatt talán motivált) irodalomtudósokat, kritikusokat is, hogy közelítse egymás felé a két regisztert, hiszen a jó szöveg itt is és ott is jó (vagy a rossz rossz). Épp ezért nem idegenkedik a negatív, építő jellegű kritikától sem. Szívesen látja a rovatban az elméletibb kérdéseket feszegető cikkeket, összehasonlításokat, külföldi példákat vagy tanulmányokat is. Továbbá tervez egy cikk-sorozatot, mely - hiánypótló módon - a külföldi gyermekirodalom elméletébe nyújt majd betekintést.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Krasznahorkai Balázs: Hasadék
színház

Szürreális találkozás báb és ember között Szürreális találkozás báb és ember között
Bunrakuról, óriásokról és marionettről
irodalom

Nem mindig boldog, ha épp süt a Nap, és boldog tud lenni a sötétségben is Nem mindig boldog, ha épp süt a Nap, és boldog tud lenni a sötétségben is
Bemutatták Horváth Márk legújabb könyvét, Az antropocént
Milyen, amikor résztvevőből irodalmi műhelyvezető lesz?


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés