bezár
 

irodalom

2012. 04. 22.
3 kópé kalandjai gyerekeknek Szepesi Attila költő tollából
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
3 kópé kalandjai gyerekeknek Szepesi Attila költő tollából Szepesi Attila Babérkoszorú-díjas és József Attila-díjas költő ifjúsági regényének, a 3 kópé kalandjai földön, vízen és levegőben című könyvnek a játékos bemutatóját tartották vasárnap a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.
A regény helyszíne a Bereg-vidék, mindenekelőtt a Szernye-mocsár. Ez az egykor óriási láp sok embernek nyújtott már menedéket, búvóhelyet, megélhetést a magyar történelemben - ismertette a könyvet az azt gondozó Noran Könyvesház. "A költő Szepesi Attila olyan regényt alkotott, amilyet utoljára Móra Ferenc írt" – fogalmazott a kiadó az MTI-nek. A mű célközönsége elsősorban a 7-10 éves korosztály.

A 3 kópé kalandjai földön, vízen és levegőben főhőse a Szernye-mocsárban élő Pali Pál, az apró termetű, de nagyeszű lápi ember, egy pákász, "minden elkergetett és bajba jutott ember és állat barátja", aki "segít farkasnak, póknak, holdkóros vidrának és vágóhídra szánt lónak". Annyi a barátja, mint égen a csillag, de közülük is kiemelkedik Ciprián, a szárnyas szerzetes és Fajankó, a tépett madárijesztő. A történet szerint ők hárman elindulnak, hogy kiszabadítsanak egy kölyökmackót a gonosz cirkuszigazgató karmaiból.

Szepesi Attila az ő "gyönyörű szép" magyar nyelvén megalkotta az egyik legszebb gyerekregényt, amelyben a figyelmes olvasó megtalálhatja a tündéri mögött a felnőttek világát – fogalmazott a kiadó irodalmi vezetője.

A 70 éves költő lenyűgöző és izgalmas világot teremtett a gyerekeknek: a regény hősei sárkányrepülőt építenek, a felhők felett járnak, útjuk során találkoznak rablókkal, a vicsorgó kutyakirály országában pedig még be is börtönzik őket. A Hold ezüsthídján át azonban megszöknek, és búcsújárók segítségével indulnak tovább. Végül nagy kalandok és csaták után jutnak el oda, hogy teljesítsék feladatukat.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Mégsem hamis a József Attila-kézirat? Mégsem hamis a József Attila-kézirat?
A boldogság mint esztétikai kudarc
irodalom

A vadásznak könnyű, már halott A vadásznak könnyű, már halott
Szabó Imola Julianna: Holtak aranya, holdak ezüstje – Cser Kiadó, 2020.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés