bezár
 

színház

2016. 10. 11.
1956 - Zenés előadással emlékezik a Hadart Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Orfeum - Zenés barangolás a XX. században címmel élő zenekarral kísért előadást mutat be vasárnap a Hadart Színház az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára.

A produkció ismert melódiákkal meséli el a múlt század két világháborúját, 1956-ot, a szocializmust, 1968-at, a nyolcvanas évek zenei "robbanását", majd a rendszerváltozás hozta szabadságot; társadalomkritika helyett az egyén útját követve az emberi kapcsolatokra helyezi a hangsúlyt, miközben méltatlanul elfeledett dalokat éltet tovább. A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával létrejött előadás vasárnap a budapesti Csokonai Művelődési Házban, majd november 13-án a Ferencvárosi Művelődési Központban lesz látható - közölte az MTI-vel a teátrum.
    

Szkéné színház

Mint a színház kiemelte, az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója komoly visszatekintésre ösztönöz. "Az alapvető szabadságjogaink biztosításáért '56 névtelen, hétköznapi hőseinek áldozatvállalása példaértékű, ezért nagyon fontos, hogy a színház eszközeivel is eljuttassuk üzeneteiket az utódokhoz" - idézi a színház közleménye Háda János rendezőt, a Hadart Színház alapító vezetőjét.
    

Az Orfeum című előadásban Darvas Ferenc válogatásában olyan dalok hallhatók, mint a Gyere, te nímand, a Szegény embert az ág is húzza, a Fizetek főúr, a Minden elmúlik egyszer, a Jó éjt, drága kis hadnagyom, a Kétszer kettő néha öt vagy az Oly távol messze van hazám.
    

Az orfeumi revü - Mérai Katalin, Laurinyecz Réka, Zakariás Éva, Háda János, Pál Tamás és Gieler Csaba szereplésével - három páros életútját mutatja be, az egyén szemével tekint végig a századon, legfőbb mondanivalója, hogy mindig a férfi és a nő, a két pólus ereje állította talpra az országot - közölte a teátrum.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Desiré Central Station 2022 – No Filter
Sándor L. István: A Katona és kora. Az indulás irányai
Beszélgetés Sándor L. István könyvéről, Ács Jánosról, Máté Gáborral
Vida Cerkvenik Bren: Miért nem az utcán csináljuk? Interaktív utcaszínházi kézikönyv

Más művészeti ágakról

Interjú Szabó Tibor Benjáminnal
Andrei Kutsila Amikor a virágok nem hallgatnak című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
gyerek

A Ciceró Könyvstúdió pályázata


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés