bezár
 

film

2011. 04. 07.
Elsőfilmes rendezőket támogató nemzetközi program
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A pénteken kezdődő budapesti Titanic Nemzetközi Filmfesztivál is bekapcsolódik abba a nemzetközi filmszakmai programba, amely elsőfilmes rendezők pályakezdését és nemzetközi bemutatkozását hivatott elősegíteni.
Az Eye on Films indulását a februári Berlinalén jelentették be, a kezdeményezéshez eddig világszerte tizennégy filmfesztivál - köztük az edinburgh-i vagy a Rio de Janeiró-i - és tizenhat filmforgalmazó cég csatlakozott.

A program partnerei vállalják, hogy egy közös megegyezéssel kialakított filmlistából meghatározott számú, szabadon választott filmet mutatnak be fesztiválprogramjukban, illetve biztosítják helyi forgalmazásukat. Ezzel elősegítik, hogy a pályakezdő rendezők munkái nagyobb nemzetközi figyelmet kapjanak - tájékoztatta az MTI-t a Titanic sajtóirodája.

Elsőként a Titanic ülteti át a gyakorlatba a nemzetközi kezdeményezést: az Eye on Films program keretében levetítik a kanadai Ryan Redford első nagyjátékfilmjét, az Oliver Sherman című filmdrámát, amelyet később a hazai mozikban a magyarországi forgalmazó, az Anjou Lafayette mutat majd be.

Az április 8. és 16. között zajló Titanic filmfesztiválhoz több párhuzamosan futó program kapcsolódik. Ezek közé tartozik a pénteken az Örökmozgó Filmmúzeumban kezdődő Jerzy Skolimowski retrospektív sorozat; a lengyel rendező Ölésre ítélve című filmje a Titanic versenyprogramjában szerepel.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Judd Apatow: Staten Island királya
Kettős interjú a Békeidő rendezőjével, Hajdu Szabolccsal és a film egyik meghatározó szereplőjével, Wrochna Fannival
Lichter Péter – Máté Bori: A horror filozófiája
Great Gerwig: Kisasszonyok

Más művészeti ágakról

irodalom

Egy sokoldalú szerző társaságában Egy sokoldalú szerző társaságában
Újra volt irodalmi rendezvény a Kis Présházban
art&design

Otthonka most Otthonka most
Urai Dorottya előszója Herbert Anikó aka Haniko kollázskötetéhez
Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására. A 2021-es kiírás már elérhető az alapítvány honlapjáról
irodalom

Élményszerző organizmusok Élményszerző organizmusok
Interjú Tóth Kingával a nyelv lehetőségeiről, a határátlépések időszakáról és performativitásról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés