bezár
 

film

2011. 04. 10.
Zenés filmek és magyar vendégek - vasárnap a Titanicon
18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, 2011. április 8 – 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zenés filmek és magyar vendégek - vasárnap a Titanicon Az Urániaban posztmodern Don Giovanni és cseh-szlovák dráma Ken Loach és Mike Leigh modorában. A Toldiban egy singer-songwriter díva lemezének igaz sztorija, egy elektropoppos vígjáték és egy remekbeszabott brit pop ikon életrajz. Ízig-vérig szinesztéziás vasárnap vár a Titanic vendégeire - a szem és a fül felségterületeiről válogatva az érzékleteket!
A 18.Titanic Nemzetközi Filmfesztivál vasárnapi kínálatából vétek lenne kihagyni a Juan című, dán-magyar koprodukcióban készült operafilmet, amelyet 15 órától vetítenek az Urániában. A teljes egészében Budapesten forgatott alkotás Mozart Don Giovanni című operájának pazar kiállítású filmfeldolgozása, amely a cselekményt az internetkorszak modern, nagyvárosi közegébe helyezi. A filmet Kaspar Holten rendezte, aki 2000 óta tölti be a Dán Királyi Operaház művészeti igazgatói posztját, a következő évadtól pedig a londoni Királyi Operaház igazgatója lesz. A vetítés után a film készítésében résztvevő számos magyar alkotó közül Nagy András operatőr és Miskolczi Péter társproducer lesznek a vendégeink.
Kaspar Holten - Juan
Kaspar Holten: Juan

Az Uránia mai programjában egy versenyfilmet is műsorra kerül: A ház című cseh-szlovák filmet 20 órától láthatja a nagyközönség. A hangulatában és karakterábrázolásában Ken Loach és Mike Leigh filmjeit idéző, jellegzetesen kelet-európai dráma egy apa és lánya feszült, generációs konfliktusokkal terhelt viszonyában jeleníti meg a térséget érintő társadalmi átalakulás feldolgozásának nehézségeit. A vetítést közönségtalálkozó követi, ahol a film rendezője, Zuzana Liová és főszereplője, Judit Bárdos válaszolnak a kérdéseitekre.
Zuzana Liová - A ház
Zuzana Liová: A ház

A Toldi moziban eközben az idei Titanic zenei válogatásának három nagyszerű darabját nézhetik meg a vájtfülű filmrajongók. 16 órakor a Nézd, mit tud a fény! című dokumentumfilm kezdődik a népszerű kanadai dalszerző-énekesnő Leslie Feist The Reminder című albumának születéséről.
Nézd, mit tud a fény!
Anthony Seck: Nézd, mit tud a fény!

17.30-tól az elektro-pop rajongói  táncolhatnak mozifilmre, az Elefántcsonttorony című vígjátékra, amelynek főszerepeit a kanadai underground olyan sztárjai alakítják, mint a bohém multitalentum Gonzales, a DJ-ként nálunk is rendszeresen fellépő Tiga, és a 2010-es Sziget botrányhősnője, Peaches, rendezője pedig a Puppetmastaz nevű hiphop kollektíva tagja, Adam Traynor. 19.00 órakor pedig a brit popikon Ian Dury életét feldolgozó Sex & Drugs & Rock & Roll című filmet tekintheti meg a szigetországi muzsika és a szigetorszgi mozgókép minden becsületes híve.
Sex & Drugs & Rock & Rol
Mat Whitecross: Sex & Drugs & Rock & Roll

 
18. Titanic Nemzetköizi Filmfesztivál
2011. április 8-16. Budapest
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Louis-Julien Petit: A láthatatlanok
Kettős interjú a Békeidő rendezőjével, Hajdu Szabolccsal és a film egyik meghatározó szereplőjével, Wrochna Fannival
Interjú Csepeli Eszter operatőrrel önismeretről, fejlődési folyamatról és meghatározó pillanatokról

Más művészeti ágakról

art&design

A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről
Interjú Molnár Judit Lillával
art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja
színház

ínház a oronav özepén (2) ínház a oronav özepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés