bezár
 

art&design

2011. 04. 22.
Blogol a Skanzen kurátora
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Blogol a Skanzen kurátora Blogot indított a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum tudományos titkára, dr. Sári Zsolt. A fiatal muzeológus egy készülő kiállítás, A modernizáció motorja - A polgárosodás sikertörténete - a vasút kapcsán kezdete el írni a netes naplót. A május 27-én nyíló kiállítás apropóján nem csak a Skanzenben nyíló tárlatról, hanem egy kiállítás előkészületeinek és háttérmunkájának rejtelmeiről; sikereiről és buktatóiról ír a kurátor.
A kiállítás alapötletétől kezdve, a „színpadra állításon” keresztül, lesz még szó látványtervről, a klasszikus és modern elemek keveredéséről, a kulturális recyclingról, az eredeti és másolat kérdésköréről, különös tárgyakról és dokumentumokról. Mindez fiatalos, pörgős stílusban. A blogolás nem áll le a kiállítás megnyitásakor, sőt a zárásakor, 2012. március 30-án sem, hiszen dr. Sári Zsoltnak hosszú távú tervei vannak. Írni fog mindenről, ami skanzenes muzeológusként a világból érdekli. Tehát nem csak a vasút és a Skanzen szerelmeseinek ajánljuk a blogot, hanem mindenkinek, aki online is szeretne a kiállítások, múzeumok útvesztőiben barangolni.
Blogol a Skanzen kurátora
És hogy egyáltalán miért kezd el blogloni egy kurátor? A válasz itt olvasható: www.skanzenkurator.blog.hu.

www.skanzen.hu
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz

Más művészeti ágakról

színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés