bezár
 

art&design

2011. 05. 06.
Összművészeti fesztivál vasárnap Győrött
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiviszik az utcára a múzeumot vasárnap Győrött, a Művészetek utcája összművészeti fesztiválon, amelynek programját a "kreatív művészetet mindenkinek" gondolata jegyében állították össze.
Grászli Bernadett múzeumigazgató az MTI-nek elmondta, hogy az eseménynek a múzeum két épületét, az Esterházy-palotát és a Napóleon-házat összekötő Király utca ad helyet.

Megjelenik a közgyűjtemény valamennyi részlege az interaktív standokon, ahol az érdeklődők ki is próbálhatják a különféle képző- és iparművészeti technikákat.

A keramikusművész Kovács Margitnak emléket állító standon a korongozással ismerkedhetnek a látogatók, Borsos Miklós szobrászművész munkásságához a fafaragást kapcsolják - említett példákat az igazgató.

Emellett lesz lehetőség találkozni és szóba elegyedni kortárs alkotókkal, festőkkel, képzőművészekkel.

A programot a festőt és modelljét imitáló pantomimesek, továbbá népzenei és könnyűzenei koncertek színesítik. A fesztivál legfiatalabb látogatóit a múzeum Csikóca Gyermekműhelyének indiános foglalkozása szórakoztatja.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos
Válaszok arra, hogy miért, hogyan, illetve hova tovább?
art&design

Művészek a járvány idején#1 Művészek a járvány idején#1
Interjú Szegedi Katalinnal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról

Más művészeti ágakról

Spike Lee: Az 5 bajtárs
irodalom

Agyadra megy az irodalom Agyadra megy az irodalom
Nézzünk bizakodva a múltba! – Alternatív Trianon. Szerkesztette Cserna-Szabó András és Fehér Renátó. Cser Kiadó, 2020.
Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására. A 2021-es kiírás már elérhető az alapítvány honlapjáról
színház

Színház a koronav közepén (2) Színház a koronav közepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés