bezár
 

art&design

2011. 05. 14.
Készül a Velencei Biennále olasz pavilonja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Olaszország rendkívüli bemutatkozással készül a június 4-én kezdődő Velencei Biennaléra: művészettörténészek helyett ezúttal politikusok, zenészek, sportolók, írók, színészek és rendezők válogatták össze az olasz pavilon alkotásait.
Az olasz egység 150. évfordulójának évében új színben akarja megmutatni művészeti múltját és jelenét a mediterrán ország. A különleges kiállítás megvalósítását Vittorio Sgarbi művészettörténészre bízták, aki viszont nem szakmabelieket, hanem a művészeten kívüli világ képviselőit kérdezte arról, mit szeretnének látni a Padiglione Italia területén.

Az olasz pavilonban kiállító mintegy kétszáz művészt politikusok, rendezők, színészek, zenészek, újságírók, sportolók választották ki; Dario Fo irodalmi Nobel-díjas drámaíró, rendező és színész például Silvio Formichetti festőt ajánlotta.

"A szokatlan nem művész-művész párosokkal azt akartam bebizonyítani, hogy a képzőművészet nem elszigetelt világ, akárki érthet hozzá és szeretheti" - magyarázta az olasz pavilon sajtóbemutatóján Sgarbi. Az első alkotás, amellyel az olasz pavilonba belépők majd találkozhatnak, Gaetano Pesce hét méter magas feszülete lesz. A L'Italia in croce (A keresztre feszített Itália) című alkotás keresztjén az olasz csizma vérzik el. Külön szekciót alkot a L'Arte non é Cosa Nostra (A művészet nem a Cosa Nostra), amely a művészeti maffia jelenségére hívja fel a figyelmet.

Sgarbi meglepetéssel is készül: a biennalén kiállítja a reneszánsz Piero della Francesca egy eddig ismeretlen festményét.

A pavilon egyenes videókapcsolatban lesz a világ nyolcvankilenc olasz kulturális intézetével.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Lebegő identitás Lebegő identitás
Háttérbeszélgetés Pilinger Erzsébettel, a budapesti Knoll Galéria vezetőjével, a galéria és az alkotók viszonyáról, művészek és közönség közti közvetítésről
art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
art&design

Harsány mélymerülés Harsány mélymerülés
Tót Endre: Layout festmények 1988-1991
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás

Más művészeti ágakról

irodalom

Közép-európai kapcsolataink Közép-európai kapcsolataink
A Helikon Irodalomtudományi Szemle 2019/3-as számának bemutatója
Interjú Nyáry Lucával
NKS + FDM Crew, StreetROYAL – Instant-Fogas Komplexum, december 14.
Händel oratóriuma az Erkel Színházban, először az Opera műsorán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés