bezár
 

art&design

2008. 07. 14.
Rekordszámú látogató a Szépművészeti Múzeum fotográfiai kiállításán
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bár még másfél hónapig látható a Szépművészeti Múzeumban a Lélek és test című kiállítás, már most minden idők leglátogatottabb hazai fotóművészeti tárlatának számít: június elejei megnyitása óta több mint 30 ezren látták - közölte az intézmény kommunikációs osztályvezető-helyettese hétfőn az MTI-vel.
Lévay Zoltán emlékeztetett arra, hogy a fotográfiai témájú kiállítások közül eddig Magyarországon az Ernst Múzeumban rendezett (M)érték című tárlatra voltak a legtöbben kíváncsiak, azt 20 ezren látták.

Hozzátette: a Szépművészeti Múzeum történetében először ad otthont fotográfiai kiállításnak, ezzel hangsúlyozva, hogy a fotóművészet egyenértékű társa a képzőművészet hagyományos ágainak.

Az augusztus végéig látható, Lélek és test című kiállításon csaknem kilencven alkotó, egyebek mellett André Kertész, Moholy-Nagy László, Robert Capa, Man Ray, Henri Cartier-Bresson, valamint Robert Mapplethorpe több mint 220 műve tekinthető meg.

A tárlat hat tematikus egységben mutatja be a kiállított alkotásokat, de a látogatók átfogó képet kaphatnak a fotográfia történetéről is, ugyanis a kiállított legkorábbi fotó a 19. század végén, a legújabb pedig 2008-ban készült.

A kiállítás törzsanyagát a Magyar Fotográfiai Múzeum kölcsönözte a kiállításra, de a New York-i MoMA-ból, a párizsi Pompidou Központból, a kölni Ludwig Múzeumból és a világ legrégebbi fotográfiai múzeumából, az amerikai George Eastman House-ból (Nemzetközi Fotográfiai és Film Múzeum) is érkeztek művek a kiállításra.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! Pozsonyi Pagony, 2019.
Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról
Fischer Iván változata A Müpában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés