bezár
 

art&design

2008. 07. 14.
Rekordszámú látogató a Szépművészeti Múzeum fotográfiai kiállításán
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bár még másfél hónapig látható a Szépművészeti Múzeumban a Lélek és test című kiállítás, már most minden idők leglátogatottabb hazai fotóművészeti tárlatának számít: június elejei megnyitása óta több mint 30 ezren látták - közölte az intézmény kommunikációs osztályvezető-helyettese hétfőn az MTI-vel.
Lévay Zoltán emlékeztetett arra, hogy a fotográfiai témájú kiállítások közül eddig Magyarországon az Ernst Múzeumban rendezett (M)érték című tárlatra voltak a legtöbben kíváncsiak, azt 20 ezren látták.

Hozzátette: a Szépművészeti Múzeum történetében először ad otthont fotográfiai kiállításnak, ezzel hangsúlyozva, hogy a fotóművészet egyenértékű társa a képzőművészet hagyományos ágainak.

Az augusztus végéig látható, Lélek és test című kiállításon csaknem kilencven alkotó, egyebek mellett André Kertész, Moholy-Nagy László, Robert Capa, Man Ray, Henri Cartier-Bresson, valamint Robert Mapplethorpe több mint 220 műve tekinthető meg.

A tárlat hat tematikus egységben mutatja be a kiállított alkotásokat, de a látogatók átfogó képet kaphatnak a fotográfia történetéről is, ugyanis a kiállított legkorábbi fotó a 19. század végén, a legújabb pedig 2008-ban készült.

A kiállítás törzsanyagát a Magyar Fotográfiai Múzeum kölcsönözte a kiállításra, de a New York-i MoMA-ból, a párizsi Pompidou Központból, a kölni Ludwig Múzeumból és a világ legrégebbi fotográfiai múzeumából, az amerikai George Eastman House-ból (Nemzetközi Fotográfiai és Film Múzeum) is érkeztek művek a kiállításra.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről
Interjú Molnár Judit Lillával
art&design

Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos
Válaszok arra, hogy miért, hogyan, illetve hova tovább?
art&design

Művészek a járvány idején#1 Művészek a járvány idején#1
Interjú Szegedi Katalinnal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról

Más művészeti ágakról

Interjú Ladányi Andreával magyarországi és külföldi tapasztalatairól, lehetőségeiről
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez
Interjú Kis Róka Csaba festőművésszel szakmai sikerekről, külföldön szerzett tapasztalatokról és a pályakezdő művészek lehetőségeiről
irodalom

Egy sokoldalú szerző társaságában Egy sokoldalú szerző társaságában
Újra volt irodalmi rendezvény a Kis Présházban
A Lehetnék bárki című antológiáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés