bezár
 

art&design

2011. 08. 30.
Újabb ajánlat a Golgotára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újabb ajánlat érkezett Munkácsy Golgota című festményére: Aszalós Sándor debreceni vállalkozó 2,7 milliárd forintot kínál a jelenleg Pákh Imre tulajdonában lévő festményért - írta kedden a Hajdú-bihari Napló.
A lap egy nappal korábban arról számolt be, hogy amerikai vevő is érdeklődik a Munkács Krisztus-trilógiájának híres darabja iránt, velük szeptember 8-án New York-ban találkozik Pákh Imre.

A lap szerint az új jelentkező, a debreceni Metalstal Kft. tulajdonosa - ha megszerezné a Golgotát - nem tartaná a cívis városban, hanem a Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban állítaná ki, hogy minél többen láthassák.

A kép esetleges eladása egyébként - mint az újság korábban megjegyezte - nem csak Pákh Imrén múlik, mivel az alkotás feletti rendelkezés jogát átadta a Munkácsy Alapítványnak, amelynek kuratóriumi tagjai között van Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Bölcskei Gusztáv református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke sok más ismert közéleti és tudományos személyiség mellett.

A Hajdú-bihari Naplónak a kép esetleges eladásában illetékes alapítvány vezetőjét nem sikerült elérnie.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje
Slavko Matković: Kerék, a Bosch+Bosch csoport festője*
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive

Más művészeti ágakról

Nagy Zoltán: Szép csendben
Interjú Kárpáti Tiborral könyvről, a pixelek mai felhasználásáról és külföldi munkáiról
irodalom

Bemutatták a Prae legújabb számát Bemutatták a Prae legújabb számát
Kis Présház, 2019. november 16.
Bagota Béla: VALAN


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés