bezár
 

art&design

2011. 08. 30.
Újabb ajánlat a Golgotára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újabb ajánlat érkezett Munkácsy Golgota című festményére: Aszalós Sándor debreceni vállalkozó 2,7 milliárd forintot kínál a jelenleg Pákh Imre tulajdonában lévő festményért - írta kedden a Hajdú-bihari Napló.
A lap egy nappal korábban arról számolt be, hogy amerikai vevő is érdeklődik a Munkács Krisztus-trilógiájának híres darabja iránt, velük szeptember 8-án New York-ban találkozik Pákh Imre.

A lap szerint az új jelentkező, a debreceni Metalstal Kft. tulajdonosa - ha megszerezné a Golgotát - nem tartaná a cívis városban, hanem a Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban állítaná ki, hogy minél többen láthassák.

A kép esetleges eladása egyébként - mint az újság korábban megjegyezte - nem csak Pákh Imrén múlik, mivel az alkotás feletti rendelkezés jogát átadta a Munkácsy Alapítványnak, amelynek kuratóriumi tagjai között van Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Bölcskei Gusztáv református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke sok más ismert közéleti és tudományos személyiség mellett.

A Hajdú-bihari Naplónak a kép esetleges eladásában illetékes alapítvány vezetőjét nem sikerült elérnie.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Au revoir, Au Revoir! Au revoir, Au Revoir!
Véget ért a fotókiállítás a BTM Vármúzeumában
art&design

Lebegő identitás Lebegő identitás
Háttérbeszélgetés Pilinger Erzsébettel, a budapesti Knoll Galéria vezetőjével, a galéria és az alkotók viszonyáról, művészek és közönség közti közvetítésről
art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom

Más művészeti ágakról

irodalom

Helyzetjel: A soványság fétise Helyzetjel: A soványság fétise
Avagy tényleg a soványság váltja ki a férfiban a merevedést?
Interjú Nyáry Lucával
színház

A kritikus lét elviselhetetlen könnyűsége A kritikus lét elviselhetetlen könnyűsége
Ön/kritikusan a kritikáról beszélgetés a Három Hollóban 2020. január 14-én
Tom Hooper: Macskák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés