bezár
 

art&design

2012. 01. 11.
14 kiállítást tervez a Haáz Rezső Múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizennégy kiállítást tervez bemutatni az idén látogatóinak a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum, amelynek kínálatából a Da Vinci zseniális szerkezetei című tárlat ígérkezik a legérdekesebbnek.
A Krónika című erdélyi napilap szerdai tudósítása szerint az intézmény vezetői arra számítanak, hogy ennek a kiállításnak köszönhetően nőni fog a látogatottság. Miklós Zoltán igazgató a lapnak elmondta, hogy a Da Vinci-kiállítás tágabb kulturális horizontot nyújt majd a látogatóknak, hiszen céljuk az, hogy a lokális tárgyi kultúra bemutatásán túl nagyobb érdeklődésre számot tartó kiállítást is rendezzenek.

Az intézmény egy partiumi ezermestertől bérli majd a reneszánsz nagymesterének műszaki tervei alapján elkészített háromdimenziós modelleket, amelyeket Baróti Hunor látványtervező a külföldi Da Vinci-tárlatok mintájára állít ki. A májusban megnyíló rendezvényen Da Vinci leghíresebb találmányait mutatják be.

Ezen kívül januárban Páll Etelka Székely festékesek című textilkiállítását nyitják meg, február elejétől pedig képzőművészeti tárlat látható 20. századi erdélyi magyar grafikákból, amelyeket a székelykeresztúri Molnár István Múzeum gyűjteményéből válogatnak össze.

Márciusban a Székelyudvarhelyen és környékén élő képzőművészeknek biztosítanak teret.

A magyar nemzeti ünnephez kapcsolódóan két tárlattal is készül az intézmény, május elején megnyitják a szejkefürdői Borvízmúzeumot (ásványvízmúzeumot), ahol két időszaki kiállítást is láthatnak majd az érdeklődők.

Az egyik egy sepsiszentgyörgyi magángyűjtő ásványvízüveg-címkéinek anyagát vonultatja fel, a második, tematikus tárlat pedig egy fotókiállítás lesz, amely az ember és a víz kapcsolatát dolgozza fel.

Sztojka Ferenc székelyudvarhelyi fotós hagyatékéból is tartanak kiállítást, akárcsak Haáz Rezső hagyatékából, amely nyomán a látogatók az egykori helyi református kollégiumban zajló diákéletet ismerhetik meg.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről
Interjú Molnár Judit Lillával
art&design

Művészek a járvány idején#2 Művészek a járvány idején#2
Interjú Koller Margittal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról

Más művészeti ágakról

A Lehetnék bárki című antológiáról
Judd Apatow: Staten Island királya
Színház a karanténból – Kincses sziget a londoni National Theatre-ből
színház

A szánalom és részvét világjárványa A szánalom és részvét világjárványa
Színház a karanténból: Kovács Dominik – Kovács Viktor: Cifra palota


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés