bezár
 

színház

2008. 09. 02.
Mi az a playservice.net?
PRAE.HU
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A playservice.net a kortárs európai drámával kapcsolatos információkat gyűjti egybe: szervezetekről, színházakról, projektekről. Az oldalon számos kortárs színdarab fordításával kapcsolatos információ (pl. fordítók neve, jogdíjtulajdonos stb.) is megtalálható. Érdemes böngészni pár órát....

Az Information Center for Drama in Europe (Információs Központ az Európai Drámáért) a Kultúra 2000 támogatásával jött létre öt európai ország színházi intézményeinek részvételével: Finnish Theatre Information Centre (TINFO); Gate Theatre, London; Maison Antoine Vitez, France; Theatre Institute Nederland (TIN); International Theatre Institute Zentrum Deutschland (ITI-Germany).

A résztvevő országok és intézmények száma az alapítástól kezdve már bővült: csatlakozott többek között a cseh és a szlovák Színházi Intézet, a lengyel Theatre Institute in Warsaw és a svédországi Teaterunion.

Az ICDE központi portálja a playservice.net a kortárs európai drámával kapcsolatos információkat gyűjti egybe: szervezetekről, színházakról, projektekről; illetve az oldalon számos kortárs színdarab fordításával kapcsolatos információ (pl. fordítók neve, jogdíjtulajdonos stb.) is megtalálható.

Szkéné színház

E nem kevés gyakorlati értékkel és haszonnal is bíró nemzetközi projectet építő országok között hazánk sajnos nem szerepel.

nyomtat

Szerzők

-- Pál Dániel Levente --


További írások a rovatból

Jászay Tamás: Színház a másodikon – Ötvenen a Szkéné 50 évéről
Édouard Louis Ki ölte meg az apámat? című darabja a Jurányiban
Schirach-vitadráma az Örkény Színházban

Más művészeti ágakról

Helga Flatland, Malte Persson és Lilja Sigurðardóttir a PesText Nordicon
Bánóczki Tibor – Szabó Sarolta: Műanyag égbolt
Ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés