bezár
 

art&design

2012. 05. 08.
Adorján Attila festményei Sárváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Adorján Attila festőművész magyar magángyűjteményekből válogatott fotórealista képei előtt időzhetnek az érdeklődők a sárvári Galéria Arcis kiállítótermében 2012. május 29-ig. A tárlaton a festőművész mintegy 30 alkotása látható.
Az NKA- és Strabag-díjas művész külföldi kiállításai után most a hazai közönség előtt is ízelítőt ad az elmúlt két évtizedben készített munkáiból. A sárvári Nádasdy-vár kiállítótermébe a többi között a KOGART gyűjteményéből, valamint a Körmendi Galéria tulajdonosainak gyűjteményből érkeztek Adorján Attila alkotásai. A kiállítás megnyitójával egy időben szerepeltek képei Pekingben, az Art Beijingen, amely a Távol-Kelet legnevesebb művészeti vására, illetve május végén Olaszországban, a neves Roma Contemporary művészeti vásáron lesznek láthatóak festményei.
Adorján Attila - Irány a címlap, 100x120 cm, 2007.
A magyar művész festményeinek nívóját híven tükrözi külföldi elismertsége: az elmúlt években kétszer egyéni kiállítást szervezett számára a bécsi Suppan Galéria, festményeivel megjelent az eisenstadti Esterházy-kastélyban szervezett kiállításon, valamint a Share your Dreams elnevezésű, bécsi Európai Uniós kiállításon szintén szerepelt.

Adorján Attila klasszikus festészeti hagyományokon alapuló technikát alkalmazó hiperrealista művész, aki olyan pillanatokat komponál a vászonra, amelyek ugyan a mindennapokban zajlanak körülöttünk, mégsem feltétlenül veszünk őket észre. Egy festmény két-három vagy akár négy "valós" képből áll össze, amelynek része a háttér, a színek, főként női modellek, az arckifejezések, a pillanatnyi történések. Mindezeket egy kitalált narratíva szálára fűz fel, majd komponál meg a művész.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés