bezár
 

art&design

2012. 08. 24.
A Millenárison lelt új otthonra a Láthatatlan Kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Millenárison lelt új otthonra a Láthatatlan Kiállítás: tágasabb hely és megújult forma várja az érdeklődőket.
Költözéssel ünnepelte ötödik születésnapját a Láthatatlan Kiállítás, amelynek mostantól a budai Millenáris ad otthont a Népliget helyett - közölték a szervezők az MTI-vel pénteken.

    Mint írták, az új helyszín mintegy húsz százalékkal nagyobb elődjénél, így számos újdonság várja a rendhagyó tárlaton résztvevőket.

    Ami az egészséges embereknek napi rutincselekvés - átmenni a zebrán, fizetni egy bárban, kávézóban vagy éppen megsózni az ételt -, az a vakok számára sokszor embert próbáló kihívás. A Láthatatlan Kiállítás látó és nem látó munkatársai 2007 óta igyekeznek felnyitni a látók szemét, megismertetni velük a világtalanok sajátos világát.

    "Már régóta szerettünk volna Pestről Budára költözni, egy olyan rendezett környezetbe, amely jobban illeszkedik a kiállítás nemes céljához" – idézi a közlemény Faragó Évát, a Láthatatlan Kiállítás egyik szervezőjét.

    "Az elmúlt öt esztendőben mintegy kétszázötvenezren látogattak el hozzánk, a világ minden tájáról. Érkeztek a vaksötétbe Németországból, Angliából, Amerikából, Lengyelországból, Spanyolországból, de még Japánból és Thaiföldről is" – tette hozzá Faragó Éva, aki tájékoztatott arról, hogy a prágai és varsói kiállítás megszervezése után még több európai nagyváros lakóival szeretnék megismertetni a Láthatatlan Kiállítást.

    A rendhagyó tárlat most új helyén, a Millenárison megújult formában várja a látogatókat, hogy még több élethelyzetet tapasztalhassanak meg a vaksötétben, és megismerhessék a fény nélkül élők különleges világát - áll a közleményben. Mint írták, az újdonságok között a Láthatatlan Vacsora és Masszázs elnevezésű programok is rövidesen elindulnak.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Otthonka most Otthonka most
Urai Dorottya előszója Herbert Anikó aka Haniko kollázskötetéhez
art&design

A nosztalgia megreped, mint a beton A nosztalgia megreped, mint a beton
A Pá kis panelom! című animációs rövidfilmről
art&design

Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra
Séta az Art and Antique Régiség és Kortárs Művészeti Vásáron
art&design

Művészek a járvány idején#1 Művészek a járvány idején#1
Interjú Szegedi Katalinnal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról

Más művészeti ágakról

Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására. A 2021-es kiírás már elérhető az alapítvány honlapjáról
építészet

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
irodalom

Élményszerző organizmusok Élményszerző organizmusok
Interjú Tóth Kingával a nyelv lehetőségeiről, a határátlépések időszakáról és performativitásról
Galder Gaztelu-Urrutia: A platform


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés