bezár
 

art&design

2013. 03. 15.
Boroscímke-pályázat grafikusoknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Második alkalommal hirdették meg a Cégér - Jó bornak tervezz címkét! alkotói pályázatot, amelynek grafikus versenyzői egy-egy fiatal borász választott borának vagy borcsaládjának terveznek címkét és arculatot.
Az alkotói pályázat célja egyrészt a fiatal borászok és grafikusok együttműködésének elősegítése, másrészt a magyar borászok termékei vizuális megjelenésének és eladhatóságának javítása. 
   
A szervező Forum Hungaricum Közhasznú Nonprofit Kft. meggyőződése, hogy a magyar kreativitás és a magyar bor párosításából világszínvonalú termékek születnek - olvasható a szervezők közleményében. 
   
A kiválasztott borokkal szeretnének minél teljesebb képet adni a magyar borászatról regionális szinten is, ezért külföldi rendezvényeken és a május végén az Akváriumban megrendezendő Gasztro-Zsibongáson is bemutatják a pályaműveket.
   
A pályázatra március 28-áig lehet jelentkezni, a pályázati anyag a www.cegerajobornak.hu internetes oldalon tölthető le. 
   
Az első forduló tíz legjobb pályázója tíz fiatal borász egy-egy borának vagy borcsaládjának tervezhet arculatot a második fordulóban. A pályázat nyertese egymillió forint, a második helyezett 300 ezer forint jutalmat kap, a közönségdíjasnak pedig 250 ezer forint jár. A 3-10. helyezetteket 50 ezer forintos munkadíjban részesítik.
   
Az elmúlt évben 225 grafikus indult el a versenyen. A program sikerességét jelzi, hogy a döntőben párt alkotó tíz borász és tíz grafikus szinte kivétel nélkül folytatja a közös munkát. A tíz döntős munkát kiállítás keretében mutatták be az idén többek a Római Magyar Akadémián, a berlini Collegium Hungaricumban, a Párizsi Magyar Intézetben.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje
Slavko Matković: Kerék, a Bosch+Bosch csoport festője*
art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Harsány mélymerülés Harsány mélymerülés
Tót Endre: Layout festmények 1988-1991
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás

Más művészeti ágakról

irodalom

Fantomsorsok Fantomsorsok
Bjarte Breiteig: Fantomfájások, Noran Libro, 2019
(Utóhang egy kerekasztal-beszélgetéshez)
Interjú Erdély Mátyással az operatőri hivatásról, a siker kérdéseiről, a kamera mögött álló művész hazai és külföldi lehetőségeiről
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Lebegő identitás Lebegő identitás
Háttérbeszélgetés Pilinger Erzsébettel, a budapesti Knoll Galéria vezetőjével, a galéria és az alkotók viszonyáról, művészek és közönség közti közvetítésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés