bezár
 

art&design

2014. 06. 17.
Múzeumok Éjszakája a Magyar Nemzeti Galériában
2014. június 21., 17h-02h, Budavári Palota, 1014 Budapest, Szent György tér 2.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Múzeumok Éjszakája a Magyar Nemzeti Galériában Kép és zene – Képekre hangolva: június 21. a zene ünnepe, így a Magyar Nemzeti Galéria idei, Múzeumok Éjszakájára szervezett programjainak keretét a zene és képzőművészet közötti kapcsolatok adják.
A komolyzene, a tánc, a jazz és természetesen a régi és a kortárs magyar művészet legkiválóbb alkotásai mind nagyszerű alkalmat kínálnak arra, hogy a látogatók a kép és zene, zene és képzőművészet kapcsolatán elgondolkodjanak, stílusosan szólva: képekre hangolódjanak.

A Galéria programjain a zene és a képzőművészet összefüggéseit világítják meg a szervezők, és ezen kapcsolódások megértéséhez nyújtanak új inspirációkat. Ha becsukjuk a szemünket, sokszor "látjuk" a zenét, a képeknek is van dallama, ritmusa, és még hangszíne is.

A Magyar Nemzeti Galéria idén is tartalmas programokat ígér látogatóinak június 21-én, délután 17 órától, mint például: Modern Art Orchestra Session Hajós Andrással, Mesekoncert Rutkai Borival, rendhagyó tárlatvezetések, éjszakai panoráma a kupolából, borterasz...

Bővebben tájékozódhatnk a Galéria honlapján

Részletes program megtalálható a honlapon vagy itt letölthető:
Múzeumok Éjszakája: A Magyar Nemzeti Galéria programjai
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Lecsendesült figyelem Lecsendesült figyelem
Interjú Nemes Csabával külföldi sikerekről, a magyar művészetre irányuló nemzetközi érdeklődésről, illetve az azt befolyásoló tényezőkről
art&design

Hogyan halunk meg váratlanul Hogyan halunk meg váratlanul
Mesterem, Slavko Matković*, a Bosch+Bosch csoport alapítójának emlékére
art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
A Phaeton tündöklése és bukása

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Enyedi Ildikóval a januári Hadik Brunch-on
irodalom

Nemiség, zsidóság, gyermekélet és irodalom – zenés, dalos recepttel Nemiség, zsidóság, gyermekélet és irodalom – zenés, dalos recepttel
A Magvető Kiadó főszerkesztője sütött-nőzött hanuka előtt a Csányi5 Vendégkönyv sorozatában
Gautier Capuçon és Yuja Wang a Zeneakadémián
irodalom

Boldogulós békeidők Boldogulós békeidők
Gion Nándor: Rózsaméz, Magvető, 2019


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés