bezár
 

art&design

2014. 06. 17.
Múzeumok Éjszakája a Magyar Nemzeti Galériában
2014. június 21., 17h-02h, Budavári Palota, 1014 Budapest, Szent György tér 2.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Múzeumok Éjszakája a Magyar Nemzeti Galériában Kép és zene – Képekre hangolva: június 21. a zene ünnepe, így a Magyar Nemzeti Galéria idei, Múzeumok Éjszakájára szervezett programjainak keretét a zene és képzőművészet közötti kapcsolatok adják.
A komolyzene, a tánc, a jazz és természetesen a régi és a kortárs magyar művészet legkiválóbb alkotásai mind nagyszerű alkalmat kínálnak arra, hogy a látogatók a kép és zene, zene és képzőművészet kapcsolatán elgondolkodjanak, stílusosan szólva: képekre hangolódjanak.

A Galéria programjain a zene és a képzőművészet összefüggéseit világítják meg a szervezők, és ezen kapcsolódások megértéséhez nyújtanak új inspirációkat. Ha becsukjuk a szemünket, sokszor "látjuk" a zenét, a képeknek is van dallama, ritmusa, és még hangszíne is.

A Magyar Nemzeti Galéria idén is tartalmas programokat ígér látogatóinak június 21-én, délután 17 órától, mint például: Modern Art Orchestra Session Hajós Andrással, Mesekoncert Rutkai Borival, rendhagyó tárlatvezetések, éjszakai panoráma a kupolából, borterasz...

Bővebben tájékozódhatnk a Galéria honlapján

Részletes program megtalálható a honlapon vagy itt letölthető:
Múzeumok Éjszakája: A Magyar Nemzeti Galéria programjai
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont
Pólya Zsombor Vonalkázás című munkájáról
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

Harsány mélymerülés Harsány mélymerülés
Tót Endre: Layout festmények 1988-1991
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon

Más művészeti ágakról

színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték
Interjú Kárpáti Tiborral könyvről, a pixelek mai felhasználásáról és külföldi munkáiról
irodalom

Feloldódni a performanszban Feloldódni a performanszban
Terítéken Erdély Miklós


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés