bezár
 

art&design

2020. 02. 22.
Wittgenstein: Nemzetközi vándorkiállítás nyílik Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Wittgenstein: Nemzetközi vándorkiállítás nyílik Budapesten Huszonkét alkotó művein keresztül a wittgensteini gondolkodás és a kortárs képzőművészet néhány kapcsolódási pontját mutatja be az a nemzetközi vándorkiállítás, amely Wittgenstein címmel szombaton nyílik az art quarter budapestben - közölték a szervezők az MTI-vel.

Ludwig Wittgenstein osztrák filozófus, a huszadik század egyik legnagyobb hatású gondolkodója, jelentősen hozzájárult a logika, a matematikafilozófia és a nyelvfilozófia fejlődéséhez. Mint írják, Wittgenstein - az állandó javító szándék és az életút komoly kitérői miatt is - mindössze egyetlen filozófiai művet publikált, az első világháború lövészárkaiban íródott fiatalkori opust, a Tractatus Logico-Philosophicust. Az 1918-ban befejezett Tractatus centenáriuma adta az ötletet Denise Parizek kurátornak, hogy kiállítás formájában mutassa be a wittgensteini gondolkodás és a kortárs képzőművészet néhány kapcsolódási pontját.

A tárlat szombati megnyitóján az olasz Laura Rambelli és a román NOIMA csoport performanszát is megtekinthetik az érdeklődők. Több kísérőprogram is szerveződött a kiállítás köré: a március 12-én Mekis Péter előadása, március 22-én múzeumpedagógiai foglalkozás, április 4-én Derek Jarman Wittgenstein című filmjének vetítése, míg április 19-én kurátori tárlatvezetéssel egybekötött finisszázs várja az érdeklődőket.

A Wittgenstein nyomán született nemzetközi vándorkiállítás először a bécsi Wittgenstein Házban mutatkozott be, utána 2019-ben Bulgáriában, Veliko Tarnovóban volt látható nagy sikerrel az ottani helyi alkotókkal kiegészülő anyag. A tárlat útja a tervek szerint 2021-ben Temesváron ér véget az európai kulturális fővárosi programok keretében a Muzeul de Artában.

HIRDETÉS

banner

A kiállító művészek Zarko Aleksic, Christa Bartesch, Mandarina Brausewetter, Oscar Cueto, Forgács Péter, Maria Grün, Halász Péter Tamás, Ágnes Hamvas & Hubert Hasler, Michael Koch, Yukika Kudo, Kútvölgyi-Szabó Áron, Valentina Lapcheva, Vlado Martek, Svetlana Mircheva, Virgilius Moldovan, Eva-Maria Schartmüller, Robert Reszner, Tóth Márton Emil, Várnai Ágnes, Borjana Ventzislavova, valamint Franz Wassermann. 

Kép: www.aqb.hu 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos
Válaszok arra, hogy miért, hogyan, illetve hova tovább?
art&design

Felesleges Pillangó Felesleges Pillangó
Urbán Tamás kiállítása a Capa Központban

Más művészeti ágakról

Színház a karanténból: Milo Rau LENIN című előadásáról
Interjú Rab Gyula tenor énekművésszel az énektanulmányok adta lehetőségekről, szerepeiről, hatásról és sikerről
Lichter Péter – Máté Bori: A horror filozófiája


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés