bezár
 

színház

2020. 06. 26.
A Recirquel produkciójával zárul a Müpa Home online közvetítéssorozata
A Cirkusz az Éjszakában először lesz látható online
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Recirquel produkciójával zárul a Müpa Home online közvetítéssorozata Június 28-án 19 órától első alkalommal online is bemutatják a Recirquel nagysikerű, Cirkusz az Éjszakában című előadását a Müpa Home programjának keretében. A Vági Bence rendezte újcirkusz-produkció egyben a „Világsztárok az otthonában” online közvetítéssorozat záró előadása is lesz, tájékoztatta a Müpa a prae.hu művészeti portált.

A 2013-ban debütált Cirkusz az Éjszakában-t az elmúlt években számos európai országban és a tengerentúlon, többek közt a világhírű Cirque du Soleil montreáli központjában is bemutatták. A Cirkusz az Éjszakában a Recirquel első produkciója, amely az emberiség régóta áhított vágyát, a repülés tudományának elsajátítását állítja a középpontba – a történet során az artistaművészek felfedezik saját személyiségük legmélyebb részeit is. A 2013-ban bemutatott előadás címe szimbolikusan arra utal, hogy a Magyarországon már-már feledésbe merült cirkuszművészetet előhívja, és ismét rangjának megfelelő helyre emelje. A Vági Bence rendezte darabban a klasszikus artistatechnika mellett fontos szerepet foglal el a tánc- és a színészmesterség jelenléte, valamint a látványvilág és az egyedileg komponált élőzene. A sajátos kelet-európai cirkuszi műfaj zenei világát Sárik Péter zongoraművész, zeneszerző alkotta meg. A produkcióról a Cirque Du Soleil kőszínházának igazgatója azt mondta, hogy miközben nézte, szinte érezte a kelet-európai ízeket. „A Recirquel előadása nem hagyományos cirkusz, hanem egy igazi kortárs műfaj, amit nagyon jó volt felfedezni” – jellemezte a darabot Stéphanie Lavoie.

Szkéné színház

A produkciót eddig több mint száz alkalommal mutatták be, a Cirkusz az Éjszakában az elmúlt években a legnevesebb nemzetközi kulturális intézmények rendszeres vendége lett: Magyarország mellett többek között színpadra állították Szerbiában, Franciaországban, Kanadában és Olaszországban is. 2016 őszén a Cirque du Soleil meghívására, a világhírű cirkusz kőszínházában, a montreali La Tohu-ban ezzel az előadással nyitották meg az évadot, majd a darab ugyanebben az évben érte el legnagyobb sikerét: a Cirkusz az Éjszakában-t 1500 produkció közül beválogatták a világ legnagyobb előadó-művészeti seregszemléje, a montreali CINARS hivatalos programjába.

A Cirkusz az Éjszakában június 28-án 19 órától első alkalommal látható teljes egészében online. A Müpa Home közvetítéssorozat keretében korábban a társulatnak A Meztelen Bohóc című produkcióját is bemutatták már. A Recirquel előadásai a tervek szerint ősztől élőben is visszatérnek a Müpa színpadára, sőt a társulat ősszel új bemutatóra is készül: a Solus Amor című cirque danse produkció premierje a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon lesz, 2020 októberében.

A streamelt előadás és a közvetítés időpontja:

A közvetítést a következő felületeken lehet elérni:

A Cirkusz az Éjszakában hivatalos trailere: https://www.youtube.com/watch?v=v4uO0pzbJ50

A Müpa Home koncepciójáról és az aktuális heti programról itt talál bővebb információt: https://www.mupa.hu/media/mupa-home.

Kép forrása: Recirquel

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Magára maradni jókor, jó helyen Magára maradni jókor, jó helyen
III. Richárd betiltva a Szkénében
Interjú Ubrankovics Júlia színésznővel filmes és színházi szerepeiről, amerikai tapasztalatairól
színház

Olykor lefelé tart a felfele vezető út Olykor lefelé tart a felfele vezető út
Interjú Goda Gáborral a MINDEN (is) premier kapcsán
színház

Az életem semmi más, csak csoda Az életem semmi más, csak csoda
Opera otthonról – Moody: Push a La Monnaie előadásában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés