bezár
 

irodalom

2020. 08. 23.
Közös verseskötettel jelentkeznek a Kabai testvérek
A könyv 2020 szeptemberében, az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Közös verseskötettel jelentkeznek a Kabai testvérek Kabai Csaba, Kabai Lóránt és Kabai Zoltán Horizont címmel írt verseskönyve a Könyvhétre  jelenik meg a Prae Kiadó gondozásában. A könyv szerkesztője Péczely Dóra, a borítót Tellinger András készítette.

Decki Sarolta irodalomtörténész már olvasta a könyvet, és a következőképp vélekedik róla.

Három az egyben: három testvér versei egy kötetben. Csak a tartalomjegyzékből derül ki, melyiket ki írta, de mire odalapozunk, ez már nem is fontos. A szerzőség kérdését háttérbe szorítja a versek között létrejövő játék, párbeszéd, az, ahogyan hasonlítanak és különböznek a bennük megszólaló hangok, sajátos vibrálást hozva létre. Mintha egy asztal mellett ülne a három fiú, és a dohányfüstön, pálinkagőzön át már alig lehetne őket megkülönböztetni egymástól, csak a hangjuk tör át tisztán a kocsmaködön.

A versek is a wittgensteini családi hasonlóság logikája szerint szerveződnek, ahogyan a fül formája, a láb mérete vagy a véres hurka szeretete öröklődik. Kinek ez, kinek az jut, de az egészről valahogy mégis látszik, hogy a verseknek közük van egymáshoz. Ahogyan az egyikben olvashatjuk: „minden mozdulatban genetika”.

Három különböző perspektíva tárul ugyanarra a horizontra, három Kabai, egy genetika, három életsors, egy család. Egy és a három, a három és a sok, a sok és a végtelen horizont. 

Kabai Csaba – Kabai Lóránt – Kabai Zoltán: Horizont. Versek. Prae Kiadó, 2020. 2790 Ft.

A könyv leghamarabb a Prae Kiadónak a Kis Présházban (Budapest, Bartók Béla út 44.) berendezett könyvesboltjában lesz megvásárolható.
Bemutató a szerzők jelenlétében: 2020. szeptember 17., 20 óra, a Kis Présházban.

Kabai Csaba – Kabai Lóránt – Kabai Zoltán: Horizont

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Jól rontani Jól rontani
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 2. nap
irodalom

Forradalmi irónia Forradalmi irónia
Vida Kamilla: Konstruktív bizalmatlansági indítvány – Magvető, 2021.
Annie Ernaux: Lánytörténet - Magvető, 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés