bezár
 

film

2020. 09. 24.
Varsóban mutatkozik be Felméri Cecília Spirál című filmje
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
A 36. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon tartják Felméri Cecília Spirál című filmjének világpremierjét – tájékoztatta a prae.hu portált a Vertigo Média Kft. A Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache és Kiss Diána Magdolna főszereplésével készült játékfilm az első- és második filmesek versenyprogramjába kapott meghívást a régió egyik legfontosabb mozgóképes seregszemléjére október 9. és 18. között.

Egy férfi és két nő különös háromszögtörténete bontakozik ki egy tóparti házban. A titokzatos módon eltűnt apáról a fiúra hagyományozott horgásztó távol esik a várostól, egy elszigetelt, varázslatos világ, halak, madarak, vadállatok békésnek tűnő otthona. A felszín alatt azonban titkok lappanganak, és az évszakok körforgásával a horgásztavat gondozó férfi és két nő baljós története bontakozik ki. Lélektani krimi az elengedésről, az ismétlődő kapcsolatokról, a konfliktusokról és a szembenézés nehézségeiről.

Borbély Alexandra

Spirál Felméri Cecília kolozsvári rendező első nagyjátékfilmje. Korábbi alkotásai (Boldogságpasztilla, Végtelen percek, Mátyás, Mátyás, Kakukk) több rangos nemzetközi filmfesztiválon vettek részt, Felmérit a CineFest-en „A jövő reménysége díj”-jal, a Magyar Filmszemlén a „Legígéretesebb fiatal tehetség díj”-jal ismerték el.

Bogdan Dumitrache

A film főszerepeiben az Oscar-jelölt, Arany Medve-díjas és Európai Filmdíjas Borbély Alexandra (Testről és lélekről), a Pororoca című filmbeli alakításáért több rangos nemzetközi filmfesztiválon a legjobb férfi főszereplő díját kiérdemlő, Bogdan Dumitrache (Pororoca, Anyai szív), valamint Kiss Diána Magdolna (A nagy füzet, Fehér Isten, Az Úr hangja) láthatók. A film látványtervezője Cseh Renátó, operatőre Réder György (Brazilok, Lajkó, cigány az űrben), a jelmeztervezője Ferencz Zsófi voltak.

A Spirál november 19-én mutatkozik be magyar mozikban.

Spirál – színes, magyar-román dráma, 100 perc, 2020. Írta és rendezte: Felméri Cecília. Operatőr: Réder György. Vágó: Politzer Péter. Zeneszerző: Balázs Ádám.  Producer: Muhi András, Mécs Mónika, Mesterházy Ernő, Ferenczy Gábor. Szereplők: Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache, Kiss Diána Magdolna, Uhrik Dóra, Köleséri Sándor, Krisztik Csaba, Losonczi Kata, Szabó Veronika, Zsigri Bálint.

Képek és videó forrása: Vertigo Média kft

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Összefoglaló a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál magyar filmes programjáról
Az HBO Otthon című karanténsorozatának finn kiadásáról
Burhan Qurbani: Berlin, Alexanderplatz

Más művészeti ágakról

King Weed: Let There Be Weed (2021)
irodalom

Zárt perspektívák Zárt perspektívák
Magvető Kiadó, 2020
A Svéd Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertjéről
építészet

Kincset érő kerámia Kincset érő kerámia
A Zsolnayak építészeti öröksége Budapesten


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés