bezár
 

irodalom

2020. 12. 30.
Kreatív Karantén pályázat
szociális intézményekben és gyermekvédelemben élőknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kreatív Karantén pályázat Kreatív Karantén címmel hirdetett összművészeti pályázatot szociális intézményekben és gyermekvédelemben élőknek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A pályaműveket január 15-től február 28-ig várják.

Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára a témában tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón kiemelte: a pályázat célja, hogy a szociális intézményekben és a gyermekvédelem rendszerében élők az elmúlt időszak nehézségeit egy művészeti alkotásban kifejezhessék, az összetartozás üzenetét megjelenítve.

Olyan munkákat várnak #csakegyütt jeligére, amelyek arról szólnak, hogyan látják ezt az időszakot azok, akik a családjukat és szeretteiket nélkülözve néznek szembe a járvány miatti bezártsággal.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a pályázat fővédnöke az elmúlt hónapok nehézségeiről, a bezártságról és a szociális kapcsolatok elvesztéséről beszélt. Hangsúlyozta: a művészeteknek gyógyító erejük van és a pályázat sokaknak segíthet abban, hogy túllendüljenek ezen a hosszúra nyúlt és nehéz időszakon.

Bővebb információ: www.facebook.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Mesterházy Balázs: Törecsek (részlet) Mesterházy Balázs: Törecsek (részlet)
Verses regényrészlet a Prae folyóirat Ragály-számából
irodalom

Terék Anna: Csönd (drámarészlet) Terék Anna: Csönd (drámarészlet)
Megjelent a Prae folyóirat Ragály-számában

Más művészeti ágakról

zene

A Filharmónia Magyarország közel 20 online koncertet kínál márciusban
Kínálatukban a Kodály Kórus Debrecen és a Savaria Szimfónikus Zenekar is szerepel
art&design

Gyíkok* Gyíkok*
A magyar performansz története 1966–2018 (10): Szerbiai magyar performansz: Aiowa csoport (1988-92)
gyerek

Last words: halljátok meg a kihalás szélére sodródott élőlények utolsó hangjait Last words: halljátok meg a kihalás szélére sodródott élőlények utolsó hangjait
Virtuális kiállítás, online foglakozás gyerekeknek és tárlatvezetés a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés