bezár
 

zene

2021. 01. 21.
Bartók és Liszt nevét viselik a Müpa szervezésében megvalósuló összművészeti események
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bartók és Liszt nevét viselik a Müpa szervezésében megvalósuló összművészeti események A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek eseménysorozat áprilisra rendhagyó programmal készül, 2021 őszén pedig Liszt Ferenc születésének 210. évfordulójához kapcsolódva a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál várja majd a látogatókat - közölte a Müpa szerdán az MTI-vel.  

"Bartók Béla és Liszt Ferenc két világhírű alkotónk, nevük a nemzetközi művészeti térben évtizedek óta azonnali asszociációként fonódik össze a magyar kultúra gazdagságával, szépségével, erejével. Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy a Müpa csapata az elmúlt másfél évtizedben felhalmozott tudását és tapasztalatát a következő időszakban többek közt annak szolgálatába állíthatja, hogy Bartókot és Lisztet valódi kulturális fesztiválmárkává tegye" - mondta el Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója.

2021 tavaszán, születésének 140. évfordulójához kapcsolódva, Bartók Béla zsenialitása előtt tiszteleg majd a róla elnevezett tavaszi programsorozat, a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek, amely évről évre megmutatja, hogy az a szemlélet, a hagyományok tisztelete és a megújulásra kész kreativitás, amely Bartókot is jellemezte, hogy jelenik meg korunk meghatározó művészeinek alkotásaiban.

Káel Csaba kiemelte, hogy a pandémia által különösen sújtott kulturális és turisztikai szektor biztonsága, stabilitása, fokozatos újraindítása létkérdés. A 2021-es Bartók-évforduló kiváló alkalom a Bartók Tavasz bemutatkozására. A programsorozat célja, hogy a hazai és európai partnerintézményekkel együttműködésben még vonzóbb célponttá tegye Magyarországot a nemzetközi kulturális turizmus számára a következő években. A nemzetközi és hazai művészeket egyaránt felvonultató eseménysorozat a Müpa szervezésében valósul meg, és fontos középtávú terv, hogy a Bartók Tavasz országos fesztivállá nője ki magát.

"Természetesen ez az év minden szempontból rendhagyó, így maga a Bartók Tavasz is az lesz: az eseménysorozat a járványhelyzethez igazodó programokkal és formátumokkal várja az áprilist" - fűzte hozzá Káel Csaba, kiemelve, hogy a Bartók Tavasz részletes programjáról több lépcsőben tájékoztatják majd a közönséget, 2021 őszén pedig Liszt születésének 210. évfordulójához kapcsolódva a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál várja majd a látogatókat.

Fotó: Wikipédia

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 2021. február 21-i előadások
Zeneakadémia, 2021., február 8., koncertfelvétellel mutatjuk
Hatvan éve mutatták be az Egy szerelem három éjszakáját
Interjú Pándi Balázzsal együttműködésekről, szervezésről, a hazai viszonyok működéséről

Más művészeti ágakról

színház

Arcközelik a színpadon Arcközelik a színpadon
Garaczi László: Végre egy kis csönd - a K:ortárs sorozatában
irodalom

Falcsik Mari: Szeptemberi tavasz és A téka Falcsik Mari: Szeptemberi tavasz és A téka
Megjelentek a Prae folyóirat Ragály-számában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés