bezár
 

zene

2021. 04. 22.
Új lemezzel jelentkezett a Run Over Dogs
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új lemezzel jelentkezett a Run Over Dogs Hat év szünet után új lemezzel jelentkezett a Run Over Dogs. A hazai desert rock színtér kiemelkedő zenekara, a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató 2016-os döntőse Now Let the Monsters Shine című friss anyaga a karanténidőszak alatt született.

A zenekar egy ideje már nem volt aktív, az énekes-dalszerző Czeglédi Szabolcs nemrég írt arról, hogy az utóbbi három évben nem találta helyét a színpadon zenészként, zeneszerzőként elvesztette önbizalmát. Mint Czeglédi Szabolcs fogalmazott, az elmúlt öt évben a benne élő "szörnyekkel" küzdött, de ezek a lemez megírásával "leléptek". Az őszinte lemezre felkerült kilenc dal intenzív alkotási folyamat eredményeképpen született.

A Run Over Dogs (Czeglédi Szabolcs - gitár, ének; Vilczek Áron - szólógitár; Gál Máté - basszusgitár; Juhász Tamás - dob) az RH stúdióban készítette a Now Let the Monsters Shine anyagát. A hangmérnöki feladatokat is betöltő Gál Máté sok időt töltött a hangzások kísérletezésével, hogy megteremtse a lemez zaklatott atmoszféráját.

A hangszerelésben, a számok dramaturgiájában, szerkezetében nagy szerep jutott Nóvé Somának (Middlemist Red, Mordái), a lemez producerének, akinek énekhangja is hallható a Those Days Were Tough, a Wish You Were Gone és az Oh Boy vokáljaiban.

A Run Over Dogs 2012-ben alakult, indulásukat és nemzetközi színtérre jutásukat egyaránt támogatta az NKA Hangfoglaló Programja. Az együttes az elmúlt kilenc évben számos nagyfesztiválon (Sziget, Volt, a csehországi Rock for People) lépett fel és turnézott az Egyesült Államokban (New York, Philadelphia, Nashville, Las Vegas, Los Angeles, Palm Desert), Japánban (Tokió, Oszaka, Kioto, Kobe), Európában, az Egyesült Királyságban is. Játszottak a Mudhoney (2016) és az Offspring (2018) előtt. A Now Let the Monsters a harmadik stúdiólemezük a Noxious Foodies (2014) és a Cold Sweat of Lust (2015) után.

További információ az albumról ezen a linken érhető el.

A négyzetes kép forrása: Run Over Dogs

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak
Az Ivan and the Parazol: Mást vártam című daláról
A 2021. február 21-i előadások

Más művészeti ágakról

irodalom

Jól rontani Jól rontani
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 2. nap
irodalom

A kislányunk arca A kislányunk arca
Mécs Anna novellája a Prae folyóirat spekulatív fikció témájú lapszámából


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés