bezár
 

zene

2021. 06. 21.
Vasárnap évadnyitó hangversenyt ad az Anima Musicae Kamarazenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasárnap évadnyitó hangversenyt ad az Anima Musicae Kamarazenekar Korszakokon átívelő műsort ad a 11 éves Anima Musicae Kamarazenekar vasárnapi évadnyitó hangversenyén a budapesti Nádor Teremben.

Az Anima Musicae korszakokon átívelő műsorában a barokk muzsikától a dallamos kortárs zenéig vezet az út. Az esten Locatelli, Haydn, Dohnányi és Wolf Péter műveivel, valamint Balog József zongoraművésszel köszöntik a közönséget  - közölte a zenekar az MTI-vel.

Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Zeneakadémia növendékeiből, G. Horváth László vezetésével. Első koncertjük 2010. június 20-án volt az Óbudai Társaskörben.

Az együttes a tradicionális koncertek útján indult el, de alapvető vágyuk volt, hogy új színt vigyenek a kamarazenekari koncertek világába. Ennek tükrében alakították ki a zenekar repertoárját is, amelyben meghatározó, hogy a reneszánsztól egészen napjainkig minden kor zenéje egységesen megtalálható legyen.

MTI 2021. június 19.

Kép forrása: https://www.animamusicae.hu/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Ujj Zsuzsi és Darvas Kristóf estjéről
Három koncert a Veszprémi Régizenei Napokról
zene

Egy üres szoba megtöltése Egy üres szoba megtöltése
Magánbeszélgetés Király Ernő avantgárd zeneszerzővel* (születésének 102ik, halálának 14ik évében)

Más művészeti ágakról

gyerek

Cinemira Fesztivál októberben
A SKAM-sorozat sztárjaival és dupla programmal
Bemutatták K. Horváth Zsolt új kötetét, A bundátlan Vénuszt, Prae Kiadó, 2021
irodalom

Csak az irodalom segíthet Csak az irodalom segíthet
Bemutatták A ránk bízott kert. Ökoköltészet – világirodalmi antológiát, Prae Kiadó, 2021


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés