bezár
 

színház

2021. 07. 13.
Július 21-én mutatja be legújabb mozgásszínházi produkcióját a TranzDanz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Július 21-én mutatja be legújabb mozgásszínházi produkcióját a TranzDanz A TranzDanz Tranzit Trip címmel július 21-én, szerdán este a Trip  Hajón mutatja be a közönség előtt legújabb, a magyar néptáncból ihletet merítő kortárs táncelőadását a Trip WebSzínházában.

Kovács Gerzson Péter Harangozó Gyula-díjas és kétszeres Lábán Rudolf-díjas táncművész, koreográfus előadásában a tranzit tematikáját helyezi a középpontba. "A tranzit ideiglenes világában bárki bárkivel összefuthat, itt él a véletlenszerű találkozások, kalandok szereplője, az utazó, aki az emlékei, a vágyai és talán a jövő felidézésével tölti ki a non-place ürességét..." - olvasható a színház MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

Mint írják, Kovács Gerzson Péter, a TranzDanz kortárs táncegyüttes vezetője csaknem négy évtizede meghatározó alakja a magyar táncéletnek. Az általa létrehozott táncnyelv részben néptáncos múltjából ered, részben kortárs technikák innovatív alkalmazásával alkot egyedi és összetéveszthetetlen mozdulatvilágot.

A TranzDanz motívumai között egyaránt felfedezhetők utalások az archaikus kultúrák jelképeire és a mai globalizált világ képeire. A mozgás és a zene ötvözése mellett, performanszaik gyakran multimédia jellegűek: meghatározó bennük a vizuális-, az akusztikus- és a mozgás-elemek játékos dinamikája - áll a közleményben.

Az előadás táncosai között van Bacsó Lilla, Darabos Péter, Gera Anita, Szabó Zsombor, Tókos Attila és Tőkés Imola, az utazó hangja Andrew Hefler. A produkció zenéje Kovács Jeromos munkája, a jelmeztervező Ocskó-Kü Kata, a látványtervező Kovács Gerzson Péter.

MTI 2021. július 12.

Kép forrása: Facebook - TranzDanz

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A THEALTER30(+1) – Színháztudományi konferencia-kötetről
színház

Interjú Gáspár Ildikó rendezővel külföldi tapasztalatokról, az érvényesülés különböző lehetőségeiről dramaturgként és rendezőként
Horváth János Antal – Nyáry Krisztián: Száz év Major, avagy az eszméimet nem cserélem a Városmajori Szabadtéri Színpadon

Más művészeti ágakról

Képtelen képrablás - Mesék a múzeumból, Pagony, 2022
Többek között Orvos-Tóth Noémi, Nyáry Krisztián és Kadarkai Endre beszélgetnek az alkotókkal
Csoma Sándor: Magasságok és mélységek
Az Ahol a folyami rákok énekelnek regényben és filmen


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés