bezár
 

art&design

2021. 07. 15.
Az Északi járműjavítóban nyitott kiállítást a Közlekedési Múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Északi járműjavítóban nyitott kiállítást a Közlekedési Múzeum Új otthonában, az Északi járműjavító Dízelcsarnokában nyit időszaki kiállítást Volt egyszer egy Északi... a történet folytatódik címmel péntektől a Közlekedési Múzeum, bemutatva többek között az épület múltját és az ott egykor megfordult járműveket is.

A Közlekedési Múzeum az utóbbi évekig a Városligetben, lehetetlenül kis helyre összezsúfolva működött, és nem a munkatársain múlt, hogy csupán a gyűjteménye egy kis részét tudta kiállítani. Az intézmény számára a Kőbányai úti Északi járműjavítóban épül új, 21. századi otthon, a kormány támogatásával - közölte a kiállítás csütörtöki sajtóbemutatóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely hozzátette: nem létezhet modern szolgáltató állam jól szervezett közösségi közlekedés nélkül, ehhez pedig 21. századi megoldásokra van szükség. Nem feltétlenül a legjobb út azonban az autós közlekedés "megfojtása", ahogy a főváros jelenlegi vezetése teszi - jegyezte meg. A nagyszabású, 2000 m2-es kiállítás, amely október végéig számos kísérőprogrammal együtt valósul meg, megmutatja, hogy a múzeum ezen a helyen valódi otthonra talált - mondta a miniszter.

Vitézy Dávid, a múzeum főigazgatója hozzáfűzte, az időszaki kiállítás emléket állít az épületnek, az itt dolgozóknak és azoknak a járműveknek, amelyek a környéken készültek. Eközben készülnek a csarnok nagyszabású átépítésének tervei is, a beruházás előreláthatólag 2023-ban indulhat majd - közölte.

Kép forrása: magyarhirlap.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Kurultaj, 2022
Neked már megvan a heti Praedád?
Koller Margit Négy fal között című DLA mesterművéről
Interjú Tranker Katával műfaji határátlépésről, vizuális nyelv(ezet)ről és tárgyakhoz fűzött érzelmekről

Más művészeti ágakról

irodalom

Vlagyimir Georgijevics Szorokin és M. Nagy Miklós beszélgetése a PesText Fesztiválon
Deres Kornélia Besúgó Rómeó, meglékelt Yorick című kötetéről
Elmesélhető múltról és megélhető jelenről Gabriela Adameşteanuval és Esther Kinskyvel a Dunafeszten
A bálna a velencei filmfesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés