bezár
 

film

2021. 09. 04.
Megnyílt a XV. Ars Sacra Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megnyílt a XV. Ars Sacra Fesztivál Megkezdődött a XV. Ars Sacra Fesztivál, amely idén a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódik, a szeptember 4-től 12-ig tartó rendezvénysorozaton országszerte rendeznek koncerteket, lesznek filmvetítések, beszélgetések, családi és szerzetesi programok.

"Életünk belső valóságai csak akkor találják meg a helyüket, ha az egész világmindenségnek az alkotóhoz fűződő kapcsolata is valamiképpen megjelenik bennük" - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, aki a Magyar Nemzeti Múzeumban megnyitotta a fesztivált.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége köszöntőjében kiemelte: az Ars Sacra Fesztivál immár tizenöt éve tárja a jóság, a szépség és az igazság Istentől eredő értékeit a látogató elé.

L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója arról beszélt, hogy az általa vezetett intézmény két kiállítással, a pálosokat, valamint a premontrei rendet bemutató tárlattal illeszkedik az Eucharisztikus Kongresszushoz.

A négyzetes kép forrása: ars-sacra.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a CineFestről
Géczy Dávid és Udvardy Zoltán: Népirtás Pozsonyligetfalun
Ludwig Múzeum: Nagylátószög – 120 éves a magyar film (2021. július 23. – november 14.)
Lee Isaac Chung: Minari – A családom története

Más művészeti ágakról

színház

Szentivánéj a Pasaparkban Szentivánéj a Pasaparkban
A Pintér Béla és Társulata Marshal Fifty-Six cím előadásáról
irodalom

Operálj nyucává végleg! Operálj nyucává végleg!
A Margó Fesztivál Világirodalmi színpadán mutatták be Csepregi János, Dániel András és Kollár Árpád új könyvét, a Nyuca bestiáriumot (Scolar Kiadó, 2021)
Interjú Káli Gáborral versenyekről, karrierépítésről, zenei együttműködésekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés