bezár
 

irodalom

2021. 09. 23.
Változatok irodalomkritikára
Irodalomkritikai előadás-sorozatot hirdet a Prae folyóirat és a Prae.hu portál a Kis Présházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Irodalomkritikai előadás-sorozatot hirdet 2021 őszi szemeszterére a Prae irodalmi és kultúratudományos folyóirat, valamint a Prae.hu művészeti portál. Az alakuló programban részt vesz többek közt Deczki Sarolta, Horváth Györgyi, Károlyi Csaba, Lapis József és Márton László. Az előadások kéthetente követik egymást, és szeptember végétől december közepéig tartanak.

Zsurnálkritika, recenzió, tanulmány értékű kritika. Az irodalomkritikának számos vetülete van: funkciójáról, helyzetéről, jelentőségéről, a történő irodalom népszerűsítésében, recepciójának alakításában (távlatosabban akár kanonizációjában) játszott szerepéről megoszlanak a vélemények. A Prae irodalmi és kultúratudományos folyóirat, valamint a Prae.hu művészeti portál által 2021 őszére hirdetett előadás-sorozat az irodalomkritika más-más aspektusait igyekszik körbejárni, alkalomról alkalomra eltérő perspektívákat és megközelítéseket kínálva. 

A felkért előadók – írók, kritikusok, irodalomtörténészek és szerkesztők – saját praxisukról beszélnek majd számos példa alapján, az előadásokat beszélgetés, közös eszmecsere követi. 

Az alakuló programban részt vesz többek közt Deczki Sarolta, Horváth Györgyi, Károlyi Csaba, Lapis József és Márton László. Az egyes alkalmakról külön is hírt adunk, a Facebookon pedig csatlakozni lehet majd az eseményekhez, amelyeknek a Kis Présház (Budapest, Bartók Béla út 44.) ad otthont.

Az első előadást Márton László író, műfordító, irodalomkritikus tartja szeptember 29-én, szerda este 18 órai kezdettel. Az eseményhez itt lehet csatlakozni.

A programsorozat házigazdája L. Varga Péter irodalomtörténész, kritikus, a Prae folyóirat főszerkesztője.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk. 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Valami frappáns cím Valami frappáns cím
Mondatok a csodálkozásról – B) kritika
irodalom

Üzenjük Brüsszelből I. Üzenjük Brüsszelből I.
Útinapló, 2021. október 18–25.
irodalom

Ez nem egy szomorú élet Ez nem egy szomorú élet
Kormányos Ákos kötetbemutatója Szegeden

Más művészeti ágakról

art&design

Mizújs, magyar design? Mizújs, magyar design?
10+1 design kísérlet a Fészek Galériában
színház

Ön most Budapestet hallgatja Ön most Budapestet hallgatja
A Jurányi Ház Színház a város kísérleti előadás-sorozatáról
színház

Lírai szerepjátékok Lírai szerepjátékok
A Temesvári Stúdió Apró kozmikus félreértés című előadásáról
színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, első nap A Desiré Fesztiválról – Szabadka, első nap
Desiré Central Station 2021 – The History and You


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés