bezár
 

színház

2021. 10. 04.
Nem nagy truváj
Kiállítás szeptember 27-október 10-ig
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem nagy truváj A Nem nagy truváj című kiállítás célja, hogy bemutassa a hazai előadó-művészeti tervezés innovatív törekvéseit. Olyan előadó-művészeti tervezők és szakemberek munkáit mutatja be, akik a maguk területén innovatív módon ötvözik a klasszikus értelemben vett művészeti diszciplínák és a modern technika adta lehetőségeket, mint a hang-, fény- és videotechnika, a 3D virtualitás és más, a vizuális kifejezés eszköztárához kapcsolódó elemek.

A néző nincs mindig tisztában azzal, hogy mennyi jól szervezett, közös munka zajlik egy-egy színházi előadás vagy koncert hátterében, és el sem tudja képzelni, mekkora “truváj” egy-egy projekt létrehozása. A cím azt a berögződött, színházhoz kapcsolódó poros attitűdöt idézi, amit a kiállítás megdönteni, legalábbis formálni szeretne.
A Nem nagy truváj nemcsak a kulisszák, de az innovatív folyamatok mögé is bevilágít, bizonyos tekintetben bepillantást nyújt az előadóművészetek jövőjébe.

Szkéné színház

Ezen felül a tárlat fel kívánja hívni a figyelmet a különböző művészeti ágak és a kreatív ipar közti együttműködés fontosságára. A teljesség igénye nélkül olyan elkészült látványelemek, makettek, jelmezek, installációk, illetve színházban még nem használt technológiák jelennek meg, amelyek újítóan hatnak a színházi látvány formai megfogalmazására.

A kiállítással egy új kiállítási helyszín, a Margitszigeti Palackozó is debütál, egy gyönyörűen felújított, belülről eddig nem láthatott bauhaus épületben.

A kiállítás a Budapesti Őszi Fesztivál keretében, a Budapest Branddel együttműködésben valósul meg.

A kiállítást szeptember 26-án 16 órakor megnyitja: Závada Péter

Megtekinthető
szeptember 27-október 10-ig
hétfőtől péntekig: 15:00-20:00
szombaton és vasárnap: 11:00-19:00

A kiállítás megközelítése
A Margit hídon a villamosról leszállva, fél perc sétával elérhető a 26-os busz megállója. A busszal a Hajós Alfréd uszodáig kell utazni, mellette található a Palackozó. A sziget bejáratától 10 percnyi sétával is eljuthatunk a helyszínre.

Kiállító művészek
Árvai György, Balázs Juli, Bányai Tamás, Bartha Máté, Benedek Mari, Bérczi Zsófia, Bobor Ági, Boros Lőrinc, Csík-Kovács Zoltán, Diák István, Egyed Zoltán, Hajdu Gáspár, Halák László András, Horesnyi Máté, Huszár Dániel, Irina Moscu, Juhász András, Kálmán Eszter, Karcis Gábor, Keresztes Gábor, Klimo Péter, Korai Zsolt, Kovács Dorottya, Lévai Zsófi, LIMELIGHT, Lődi Áron, Maruscsák Dávid, Mezei Ildikó, Nagy Fruzsina, Nagy Gergő, Papp Gábor, Rancz András, Szatmári Bendegúz, Samu Bence, Sárosi Anita, Szirtes Attlia, Szűcs Edit, Taskovics Éva, Tihanyi Ildi, Válics Péter, Varga Viktor, Varga Vince, Vicsek Viktor, XORXOR, Zeke Edit, Zérczi Attila, a Győri Nemzeti Színház technikus műhelye és a Magyar Képzőművészeti Egyetem Látványtervező szakos hallgatói
Szervezők: OISTAT Magyar Központ, Magyar Színháztechnikai Szövetség
Főszervezők: Balázs Juli, Egyed Zoltán, Nagy Fruzsina
Kurátor: Czvetkó Fruzsina
Grafikus: Visnyai Zoltán
Asszisztensek: Cselőtei Boglárka, Dergez Viktória, Simonyi-Lengyel Mira
Támogatók: NKA, EMMI, NMI
Külön köszönet: Gáspár Máté, Lakatos Gergő, Karcis Gábor, Békéscsabai Jókai Színház, Lisys-Project Kft, Luminis Kft, Színpad és Emelőgéptechnika KFt, Stage Pro Hungary Kft.
A járványhelyzetre való tekintettel a szervezők megköszönik, ha viselsz orrot és szájat eltakaró maszkot a kiállítás területén.
A belépés ingyenes.

A kép forrása: szinhaz.online/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Ön most Budapestet hallgatja Ön most Budapestet hallgatja
A Jurányi Ház Színház a város kísérleti előadás-sorozatáról
színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, harmadik nap A Desiré Fesztiválról – Szabadka, harmadik nap
Desiré Central Station 2021 – The History and You
színház

Szerzői utasításon innen és túl Szerzői utasításon innen és túl
Beckett Zsótér Sándor rendezésében a Szkénében
színház

A padló nem ölel vissza A padló nem ölel vissza
Az Okuláré Projekt fiatal drámaírókat támogató programjának újraindulásáról

Más művészeti ágakról

Interjú Varga Judittal a siker lehetséges jelentéseiről, a zenei egyetemek szerepéről és a női zeneszerzők helyzetéről
irodalom

Tanítanak-e a könyvek? Tanítanak-e a könyvek?
Kerekasztal-beszélgetés a tankönyvpiacról
art&design

A felhő mögött – A digitális technológia anyagiságáról A felhő mögött – A digitális technológia anyagiságáról
Beyond the Cloud című csoportos kiállítás: Schneider Ákos megnyitóbeszéde
irodalom

Egyenlő távolságra mindenkitől Egyenlő távolságra mindenkitől
Berta Ádám: Magamat rajzolom középre, Cser Kiadó, Budapest, 2021.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés