bezár
 

film

2021. 10. 15.
Ingyenes exkluzív tárlatvezetések a Nagylátószög - 120 éves a magyar film című kiállításon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ingyenes exkluzív tárlatvezetések a Nagylátószög - 120 éves a magyar film című kiállításon Kortárs alkotók, zenészek és slammerek tartanak ingyenes exkluzív tárlatvezetést középiskolásoknak a Nagylátószög - 120 éves a magyar film című nagyszabású kiállításon, amely átfogó képet nyújt a magyar film történetéről a kezdetektől napjainkig a Ludwig Múzeumban.

A Nemzeti Filmintézet szerdai közleménye szerint azért kérték fel a kortárs zene és irodalom kiválóságait a különleges és személyes tárlatvezetésekre, hogy a Nagylátószög kiállítást bejárva mondják el, mutassák meg középiskolás diákoknak, milyen filmélmények voltak rájuk nagy hatással és mit gondolnak a magyar filmről.

A filmnek kezdettől fogva alapvető társművészete, sokszor inspirációja a zene és az irodalom. A film és a zene kapcsolata gazdag múltra tekint vissza, a némafilmek zenei kísérettel voltak láthatóak, a film zenéje a mai napig meghatározó része a filmélménynek - emlékeztetnek a közleményben, hozzátéve, hogy a filmek megszületéséhez elengedhetetlenek a jó történetek, a jó forgatókönyvek, amelyek gyakran irodalmi művek feldolgozásai.

Mint írják, az első tárlatvezetést Vitáris Iván, az Ivan & The Parazol frontembere tartotta kedden nagy érdeklődés mellett, mintegy 50 résztvevőnek. Október 29-én Kemény Zsófi forgatókönyvíró, slammer várja a diákokat, majd Henri Gonzo, a Fran Palermo dalszerző-gitáros frontembere és Simon Márton slammer, műfordító tart exkluzív tárlatvezetést. A programokra ötfős középiskolai csoportok jelentkezését várják.

A magyar film 120 éves jubileumát a filmintézet sokszínű programsorozattal ünnepli, a kiemelt események egyike a Ludwig Múzeumban november közepéig látható kiállítás, amely a magyar filmtörténet első, nagyívű bemutatása.

Négyzetes kép forrása: https://www.facebook.com/filmarchivum

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Fazakas Péter: A játszma
Filmvetítés a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban

Más művészeti ágakról

Vaktérkép
A Poszthumanizmus és... sorozat újabb eseménye
A CentriFuga utolsó koncertje a Fugában
gyerek

Októbertől a magyar mozikban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés