bezár
 

irodalom

2021. 11. 10.
Sikerek a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztiválon
Újabb két rangos díjat hozott el az Eleven Költők Társasága
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Petőfi Kulturális Ügynökség és az Eleven Költők Társasága együttműködéséből született versfilmek és megzenésített versek ezúttal a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztiválon remekeltek – tudatta a Petőfi Kulturális Ügynökség a prae.hu művészeti portállal.

Immáron 20. alkalommal rendezték meg Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléjét, a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivált a kaposvári Csiky Gergely színházban november 2. és 7. között. Az ötnapos megmérettetésre a PKÜ Kárpát-medencei Programigazgatóságával együttműködő Eleven Költők Társasága két kategóriában is nevezett.

Az önmagukat nyitott zenei-irodalmi és filmes műhelyként meghatározó produkció kortárs költők verseiből hoz létre versfilmeket és igényes popzenét a nagyközönség számára. A formáció a versfilm kategóriában a PKÜ KMI12 programjában részt vevő Regős Mátyás Az érchegységbeliek című művét mutatta be, amelyből Horváth András filmszakember, színész, Keleti András, a ColorStar alapítója és a Budapest Bár énekese, valamint a producer Gréger Zsolt készítettek filmet. A fesztivál verszene kategóriájában az Eleven Költők Társasága előadta a KMI12 program költőinek verseiből összeállított koncertjét. Az Eleven Költők Társasága ezzel az anyaggal különdíjat nyert, míg Az érchegységbeliek versfilm elnyerte kategóriája fődíját – ez utóbbi mű idén nyáron, a Mátyás anyja Prágában című versfilmmel közösen, amely Marcsák Gergely verséből készült, a Bujtor István Filmfesztiválon a legjobb alkotóműhelynek járó díjban is részesült.

Eleven Költők Társasága

A 20. Kaleidoszkóp VersFesztivál zsűrijét Bagossy László Csokonai-díjas rendező vezette, tagjai közt Szűcs Katalin Ágnes Jászai Mari-díjas színikritikus, dramaturg, Borbély Sándor Kaleidoszkóp-díjas színművész, Huzella Péter Kossuth-díjas előadóművész és Turczi István Prima Primissima-díjas költő foglalt helyet.

„Nagyon büszkék vagyunk erre az újabb rangos elismerésre és a KMI12 programunkra. Az Eleven Költők Társaságával egyre gyümölcsözőbb a kapcsolat. Ez a díj is bizonyítja, hogy a költészet nem ment ki a divatból, a társművészetek képviselőivel összefogva egyre szélesebb körhöz sikerül eljuttatni a kortárs irodalmat.” – mondta el Szentmártoni János, a Petőfi Kulturális Ügynökség Kárpát-medencei Programigazgatóságának vezetője.

A KMI12 program a Petőfi Kulturális Ügynökség egyik zászlóshajója. A program a Kárpát-medence irodalmára összpontosítva nyolc, szakmailag elismert alkotóra és négy fiatal tehetségre hívja fel a figyelmet, segítve imázsépítésüket, műveik népszerűsítését.

Regős Mátyás: Az érchegységbeliek

Eleven költők Társasága megzenésített versek és versfilmek

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Magyar költők amerikai antológiájának bemutatója
irodalom

Hétköznapi diskurzusok Hétköznapi diskurzusok
Kovács Viktor és Kovács Dominik voltak a Kötetlenül sorozat vendégei
irodalom

Idegen hangzású nevek és préselt vadvirágok Idegen hangzású nevek és préselt vadvirágok
Kiss Dávid volt a Kötetlenül sorozat utolsó vendége idén

Más művészeti ágakról

színház

Száz év, egy dráma Száz év, egy dráma
Páros interjú Rák Katival és Czető Bernát Lászlóval
gyerek

Vidéki James Bond szeretetlukakkkal Vidéki James Bond szeretetlukakkkal
Interjú Adamik Zsolttal
színház

Három magányos szív Három magányos szív
A Hatszín Teátrum Hárman a padon című előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés